Vodafone Smart Ultra 7 recension

0 Shares

Förra året stötte vi på Vodafone Smart Ultra 6. Ganska anständig telefon om du ber oss om priset. Vi kom till slutsatsen att det var jämförbart med lägre mobiltelefoner på marknaden. Det rörde inte Samsung eller Apple men definitivt hållit sig i mobiltelefonindustrin. Du kunde bara få en från Vodafone men det var lite ont, eftersom andra nätverk verkligen skulle ha gynnats av att ha Ultra 6 bland sina listor.

Den här gången har vi lyckats få tag på Vodafone Smart Ultra 7, och även om vi fortfarande håller fast, är vi inte så säkra på dess specifikation jämfört med de jämförbara telefonerna Ultra 6 kom emot. Det som återstår är 1920 × 1080 HD-skärmen, 13 megapixelkameran och det inbyggda 16 GB lagringsutrymmet har inte förändrats. Vad som har förändrats är dock den nya processorn samt en renoverad design.

vodafone smart ultra 7 2

Processorn är en ny octa-core 2,0 GHz MediaTek MT6755-processor, som är ihopkopplad med 2 GB RAM. Vårt GeekBanch 3-benchmarkingtest avslöjade ett resultat av 782 på en enda kärna och 3041 på multikärnorna vilket jag tyckte var ganska bra för en telefon som kostade cirka £ 135. Ja, det finns snabbare telefoner på marknaden, men priset växer ganska snabbt tillsammans med ökningen av specifikationerna. Vi testade denna specifikation och kastade den mer grafiskt krävande titeln Real Racing 3 på den och märkte ingen avmattning. GFXBench 3.0 Manhatten gav oss en poäng på 223,1 bilder med 3,6 bilder per sekund. Inte så dåligt. Smart Ultra 7 kommer utan tvekan att kunna hantera de flesta saker du kastar på den från Google Play-butiken.

Att köra dina sociala nätverksappar varje dag fungerade smidigt och vi väntade sällan på att appar eller menyer skulle öppnas. Under vårt två veckors test spelade jag bara in två gånger där telefonen bestämde sig för att låsa helt och jag fick vänta. Detta var dock under inställda dagar där olika appar var tvungna att synkronisera innan de öppnades och inställningarna måste installeras automatiskt. Det var inte ett problem efter det.

vodafone smart ultra 7 3

Batteriet kan rymma 2960 mAh juice, vilket på grund av skärmens storlek samt kraftpaketets specifikationer var ganska under par. Under hela testningen kunde vi inte riktigt pressa ut en dags användning ur handenheten, det använder sociala nätverk och lyssnar på musik ganska solidt medan vi arbetar. Detta är en besvikelse, även för en telefon på £ 135.

Att komma igenom utan ändring av enheten från förra året är kameran, och jag måste säga, kvaliteten var acceptabel. Du kan se några av våra resultat nedan. Resultaten vi hittade var måttligt dystra. Det verkade inte vara så mycket färg på dem. Okej, vi är inte i det bästa vädret, men ändå tycktes färger från andra telefoner till ett högre pris bara dyka upp lite mer. När du bytte till HDR-läget hjälpte det lite eftersom det kunde ta ett foto vid olika exponeringar.

vodafone smart ultra 7 4

Jag var dock imponerad av luren. Vodafone Smart Ultra 7 kommer med brister som ett snabbt dränerande batteri och en livlös kamera, men för en telefon som ligger långt söder om £ 150 är det definitivt funktioner som jag kan tåla om jag var ute efter en budgethandtelefon . Och vad är bättre, Vodafone erbjuder det till sina kunder på Pay-As-You-Go-erbjudanden, så det kan innebära att man köper handenheten direkt och bifogar en sim-taxa till den. Du hittar mer information på Vodafones webbplats.

Ett exempel på skillnaden mellan ingen HDR och HDR påslagen

vodafone smart ultra 7 kamera 1

vodafone smart ultra 7 kamera 1 hdr

Resten av bilderna hade ingen HDR påslagen och togs i automatiskt läge för att ge de mest exakta resultaten.

vodafone smart ultra 7 kamera 6

vodafone smart ultra 7 kamera 2

vodafone smart ultra 7 kamera 7

vodafone smart ultra 7 kamera 4

0 Shares