Webbaserat Outlook kommer snart att stödja e-postalias

0 Shares

Microsoft planerar att introducera en ny funktion till sin Outlook på webbtjänsten som ger användarna möjlighet att använda e-postalias när de skickar meddelanden.

Företaget lade till den nya funktionen i Microsoft 365 Roadmap och listar den som “under utveckling” för närvarande.

Beskrivningen av funktionen framhäver att kunder snart kommer att kunna skicka e-post från olika adresser som är kopplade till ett konto med hjälp av webbgränssnittet.

Outlook på webben kan användare välja en av de tillgängliga Från-adresserna när de skriver e-post. Mottagaren ser aliaset i fälten Från och Svara till och inte standard-e-postadressen som är kopplad till kontot.

Skicka från proxyadresser (alias) från OWA

Möjligheten att skicka e-post från en annan proxy-adress (alias alias) än avsändarens primära SMTP-adress är användbar i flera scenarier, till exempel sammanslagningar och förvärv när du behöver skicka från flera märkesdomännamn eller skicka på uppdrag av ett team eller avdelning, som [email protected] Och naturligtvis är det lika viktigt att ha rutorna FRÅN och SVAR PÅ att bevara det aliaset när mottagaren ser det. Så för att starta vår resa för att ge dig och dina användare flexibiliteten att skicka e-post med alias är vi glada att meddela att Outlook på nätet (aka OWA) snart kommer att stödja möjligheten att välja avsändare eller FRÅN från en rullgardinslista direkt i skrivfönstret. Och när mottagaren tar emot meddelandet kommer FROM och SVAR TILL att visa det alias, oavsett var mottagarens postlåda råkar bo.

E-postalias kan ibland vara till nytta när du konfigurerar ytterligare e-postkonton med POP3 eller IMAP i Outlook. Microsoft lyfter fram affärsfördelarna i produktbeskrivningen men användare kan också använda alias för att undvika att avslöja sin huvudsakliga e-postadress för mottagare eller tjänster. detta kan minska mängden skräppost som tas emot.

Microsoft planerar att släppa funktionen under fjärde kvartalet 2020 till alla Office 365-kunder.

Bildkredit: Lisa A / Shutterstock

0 Shares