Winamp uppdateras och ombildas som en ljudapp för mobil

0 Shares

Winamp

Namnet Winamp – du vet, ljudspelaren som “verkligen piskar lamadukan” – är en som kommer att väcka nostalgiska minnen för människor i en viss ålder. Sedan starten i mitten av 90-talet fick Winamp en enorm och lojal följd, men efter att ha bytt händer ett par gånger sedan sekelskiftet glömdes den till stor del.

Men Winamp gör comeback. Under de närmaste dagarna kommer skrivbordsappen att få en uppdatering – inte att det här är något du kan förvänta dig för mycket av – men det är vad som händer under 2019 som är riktigt spännande.

Om du tittar på Winamp-webbplatsen ser du ett meddelande om att “det kommer snart mer”. Vad kan detta betyda? Som avslöjats av TechCrunch uppdateras inte bara skrivbordsversionen av appen (främst för kompatibilitets- och stabilitetsändamål) till version 5.8, men under 2019 kommer Winamp 6 att se fram emot.

I version 6 ser Winamp ut i en ny riktning. Mobil.

Winamp 6 är avsedd för både iOS och Android, och Alexandre Saboundjian – VD för Radionomy, företaget som köpte Winamp för fyra år sedan – säger att den nya appen löser ett problem:

Det kommer att finnas en helt ny version nästa år, med arvet från Winamp men en mer komplett lyssningsupplevelse. Du kan lyssna på de MP3-filer du kan ha hemma, men också till molnet, till podcaster, till strömmande radiostationer, till en spellista du kanske har byggt. Människor vill ha en enda upplevelse. Jag tror att Winamp är den perfekta spelaren för att få det till alla. Och vi vill att folk ska ha det på varje enhet.

Han fortsätter med att säga:

Vad jag ser idag är att du måste hoppa från en spelare till en annan spelare eller aggregat om du vill lyssna på en radiostation, till en podcastspelare om du vill lyssna på en podcast – det här är för mig inte den sista erfarenhet.

Det finns inga specifika detaljer om vad du kan förvänta dig av appen, men sökning kommer att vara en nyckelkomponent. Målet verkar vara att göra alla dina media tillgängliga på ett ställe – och det är något som alla kan komma bakom.

0 Shares