Windows 10 21H1 är tillgängligt för betatestning – så här får du det nu

0 Shares

Nästa funktionsuppdatering för Windows 10, 21H1, ryktas vara inställd på att anlända senare än vanligt i år, med rapporter som hävdar att vi kan förvänta oss det så sent som i juni.

Microsoft har inte sagt exakt när vi får det, men i ett nytt inlägg som meddelar funktionsuppdateringen avslöjar det att det kommer att vara under första hälften av kalenderåret. Mer spännande är det att göra det tillgängligt för “sökare” i Betakanalen för att testa från och med nu.

Windows 10 21H1 är inställd på att vara en mindre uppdatering, som 20H2 som släpptes under hösten förra året. Nya funktioner inkluderar stöd för multikamera för Windows Hello och säkerhetsrelaterade prestandaförbättringar. Microsofts Vince Cable säger: “Windows 10, version 21H1 kommer att ha en omfattande uppsättning funktioner som förbättrar säkerhet, fjärråtkomst och kvalitet. Funktionerna vi släpper ut i den här uppdateringen är fokuserade på de kärnupplevelser som kunderna har sagt att de litar på mest just nu. Så vi optimerade den här versionen för att stödja våra kunders mest pressande behov. “

Höjdpunkterna är:

Stöd för Windows Hello multikamera för att ställa in standard som extern kamera när både externa och interna Windows Hello-kameror finns. Windows Defender Application Guard-prestandaförbättringar inklusive optimering av dokumenttider för öppnande av dokument. Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC) uppdaterar prestandaförbättring för att stödja fjärrarbetsscenarier.

Windows Insiders i Betakanalen som väljer kan börja ladda ner nästa version av Windows 10 genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update och sedan välja att ladda ner Windows 10 21H1 – Build 19043.844 (KB4601382).

Eftersom det är en mindre uppdatering bör installationen vara snabb.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares