Windows 10-användare tappar användarprofiler och skrivbordsfiler tack vare uppdateringsfel KB4532693

0 Shares

Windows 10-lådor

Det har gått – åtminstone några dagar – sedan Microsoft släppte en problematisk uppdatering för Windows 10, så vi var nog på grund av en annan. Och nog, den här veckans KB4532693-uppdatering orsakar problem för människor.

Den kumulativa uppdateringen KB4532693 släpptes för två dagar sedan i februari-patch-tisdagen och laddar den felaktiga profilen för användare och döljer filer som lagras på skrivbordet.

Se även:

Microsoft har ännu inte erkänt problemet som bara är det senaste i en till synes oändlig rad problematiska uppdateringar för Windows 10. Rapporter har börjat dyka upp på Windows Answers såväl som andra onlineforum, där användare klagar över att deras filer har flyttats. Det finns också klagomål från läsare av Günter Bores webbplats BornCity.

Bleeping Computer förklarar vad som händer och hur man fixar saker:

Baserat på rapporterna från de drabbade användarna verkar det som om ett fel i KB4532693-uppdateringen laddar upp en tillfällig profil som ska användas under uppdateringsprocessen och inte återställer användarens profil när du är klar.

Den goda nyheten är att uppdateringen inte rensar dina data utan att byta namn på den ursprungliga användarprofilen i mappen C: Users. Om du påverkas av det här problemet kan du titta i C: Users och se om du har en bytt namn på profil som slutar på .000 eller .bak.

Tyvärr kan återställning av en profil genom registerredigeringar vara en mycket svår och riskabel uppgift för många människor.

Eftersom vissa personer uppgav att de kunde lösa problemet genom att starta om Windows några gånger eller avinstallera KB4532693-uppdateringen är det säkrare att gå längs den här vägen först om du påverkas av problemet.

Har du påverkats av felet?

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares