Windows 10 är äntligen – officiellt – på 1 miljard enheter

0 Shares

När Microsoft förberedde sig för att starta Windows 10 tillbaka 2015 uppgav det berömt att det förväntade sig att över en miljard enheter skulle köra det nya operativsystemet inom 2-3 år. Av olika anledningar – framför allt det dystra misslyckandet med dess mobila ambitioner – som aldrig hände.

Men operativsystemet har fått en andel i stadig takt, och idag tillkännager programvarugiganten att Windows 10 fem år senare äntligen har nått den eftertraktade miljon milstolpen.

SE ÄVEN:

Om du tänker hände inte det här för ett tag sedan? Svaret är nej. Tillbaka i januari rapporterade en italiensk webbplats att Windows 10 hade korsat en miljard aktiva installationer globalt, men det fanns inget faktiskt meddelande från Microsoft.

Yusuf Mehdi, Corporate Vice President, Modern Life, Search & Devices, Microsoft, gör saker officiella med ett nytt inlägg där han säger:

Idag är vi glada att meddela att över en miljard människor har valt Windows 10 i 200 länder vilket resulterar i mer än en miljard aktiva Windows 10-enheter. Vi kunde inte vara mer tacksamma mot våra kunder, partners och anställda för att de hjälpte oss att komma hit.

Förståeligt nog använder han tillkännagivandet för att galna om Windows 10, och alla saker du kan göra med det, medan han inte nämner de många huvudvärk som senaste uppdateringar har orsakat användare. Han säger dock att Insider-programmet nu har 17,8 miljoner medlemmar och avslutar tillkännagivandet och säger:

Att nå en miljard människor med Windows 10 är bara början. Vi kommer att investera i Windows inte bara inom Windows 10 för datorer utan också i många andra Windows-utgåvor, som serverar olika kundbehov inklusive Windows IoT, Windows 10 Teams-upplagan för Surface Hub, Windows Server, Windows Mixed Reality på HoloLens, Windows 10 i S-läge , Windows 10X och mer.

Vi är inspirerade av hur du använder Windows 10, och vi ser fram emot att se hur du fortsätter att använda dessa miljarder enheter på nya och spännande sätt att driva världen.

0 Shares