Windows 10 är “bättre än någonsin” säger Microsoft, eftersom det utfärdar en korrigeringsfil för att åtgärda en stor sårbarhet

0 Shares

Idag markerar, som du vet, stödet för Windows 7, och Microsoft är – förutsägbart – angelägen om att få så många människor som möjligt att byta till sitt nya operativsystem.

Men på en dag då mjukvarujätten har varit tvungen att utfärda en korrigering för en brist i Windows 10 som NSA säger hotar grunden som Internet fungerar på, finns det något mer än lite pinsamt med Microsoft som skryter hur dess nya operativsystem “gör du och din organisation mer produktiva och säkra än någonsin “.

I ett nytt blogginlägg talar Jared Spataro, Corporate Vice President för Microsoft 365 om hur “Windows 10 använder kraften och insikterna i molnet för att ge Microsofts mest säkra, produktiva upplevelse hittills”.

Han säger också att “varje företag måste vara vaksamt bland de sofistikerade säkerhetshoten vi möter idag” och hävdar att “att flytta till Windows 10 är ett viktigt första steg” i detta.

Det är ingen tvekan om att du kommer att vara säkrare på ett operativsystem som tar emot regelbundna säkerhetsuppdateringar, och att det inte är en bra idé på lång sikt att hålla fast vid Windows 7 som inte stöds.

Men dagens händelser har något undergrävt Microsofts skryt om säkerheten och säkerheten i Windows 10 med tanke på att den brist som identifierats av NSA – som den beskriver som utgör en “betydande risk för företag och system” – inte faktiskt påverkar Windows 7.

Fotokredit: Nestor Rizhniak / Shutterstock

0 Shares