Windows 10 avinstallerar automatiskt problematiska uppdateringar

0 Shares

Windows 10 - Gör fantastiska saker

Uppdateringar av Windows ska lösa problem och förbättra säkerheten, men ibland gör de tvärtom. Många Windows 10-användare kommer att ha upplevt startproblem efter installation av en uppdatering av operativsystemet, och detta är något som Microsoft vill ta itu med.

I stället för att lämna det åt användarna att söka efter den problematiska uppdateringen och avinstallera den, kan Windows 10 börja automatiskt avinstallera uppdateringar som har orsakat problem. Om detta händer dig hälsas du av meddelandet: “Vi tog bort några nyligen installerade uppdateringar för att återställa enheten från ett startfel.”

Se även:

Att ta bort uppdateringar är inte något som Microsoft tar lätt på. Företaget förklarar att “detta görs bara när alla andra automatiska återställningsförsök har misslyckats”.

När en uppdatering har tagits bort försöker Windows inte installera om den på ytterligare 30 dagar. Microsoft säger att detta kommer att ge tid för programutvecklare att undersöka vad som kan ha orsakat problemen och sedan utfärda en fix.

Hur processen fungerar förklaras i ett Windows Support-dokument:

Windows installerar automatiskt uppdateringar för att hålla din enhet säker och kör med maximal effektivitet. Ibland kan dessa uppdateringar misslyckas på grund av inkompatibilitet eller problem med ny programvara. Din enhet har nyligen återställts efter ett startfel om du har fått det här meddelandet: “Vi tog bort några nyligen installerade uppdateringar för att återställa enheten från ett startfel.” Om Windows upptäcker detta kommer det att försöka lösa felet genom att avinstallera nyligen installerade uppdateringar. Detta görs bara när alla andra automatiska återställningsförsök har misslyckats.

För att säkerställa att din enhet kan starta och fortsätta att köra som förväntat kommer Windows också att förhindra att problematiska uppdateringar installeras automatiskt de närmaste 30 dagarna. Detta ger Microsoft och våra partners möjlighet att undersöka felet och åtgärda eventuella problem. Efter 30 dagar försöker Windows igen installera uppdateringarna.

Bildkredit: Lazaros Papandreou / Shutterstock

0 Shares