Windows 10 Build 20211 låter dig komma åt Linux-filsystem i Windows och WSL 2

0 Shares

Dev Channel Insiders är på jakt efter den här veckan. Windows 10 Build 20211 introducerar ett antal nya funktioner, inklusive att lägga till sökning till standardappsidorna i Inställningar.

Det finns en stor ny förändring för användare av Windows Subsystem för Linux (WSL 2) – du kan nu ansluta och montera en fysisk disk inuti en WSL 2-distro.

Varför skulle du vilja? Som Microsoft förklarar:

Detta gör att du kan komma åt filsystem som inte stöds av Windows (till exempel ext4). Så om du startar dubbelt med Windows och Linux och använder olika diskar kan du nu komma åt dina Linux-filer från Windows! Läs det här blogginlägget på Windows Command Line-bloggen för att lära dig mer om den här funktionen.

Korrigeringar i denna nya version inkluderar

Åtgärdade ett problem där vissa 32-bitarsapplikationer som körs på ett 64-bitars OS inte ordentligt marknadsförs till den diskreta GPU för hybridkonfigurationer. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Start-menypaneler fortsätter att visa framstegsfältet “appuppdatering pågår” efter att en app redan har uppdaterat. Åtgärdade ett problem som kan leda till att några av appikonerna i Start visas oväntat små. Åtgärdade ett problem på ARM64-enheter som resulterade i att Start kraschade vid start nästa gång det öppnades efter att vissa appar startades från Start och sedan stängde dem. Åtgärdade ett problem som kan leda till att låsskärmen hänger. Åtgärdade ett problem som kan leda till att ShellExperienceHost.exe hänger. Åtgärdade ett problem där hjältebilder inte dyker upp i aviseringar (till exempel när du tar en skärmdump med WIN + Shift + S). Åtgärdade ett problem från de senaste flygningarna som kan leda till att Windows-uppdateringen fastnar när uppdateringen laddas ner.

Kända problem är:

Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft arbetar med en fix för att möjliggöra live-förhandsvisning för fästa webbplatsflikar. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen. Microsoft undersöker rapporter om vissa Office-program som kraschar eller saknas efter uppdatering till en ny version. Microsoft arbetar med en fix för ett problem som resulterar i att Inställningar kraschar för vissa Insiders när man öppnar Manage Disks and Volumes. Microsoft arbetar på en fix för Linux-kärnan som inte installeras när du använder kommandot `wsl -install` i Windows Subsystem för Linux. För en omedelbar lösning kör du ‘wsl -update’ för att få den senaste kärnversionen. Microsoft undersöker ett problem som påverkar Windows Subsystem för Linux 2-distributioner där användare kan få felet: “Fjärrproceduresamtalet misslyckades” vid start. Microsoft arbetar med ett problem där Start-menyn inte återspeglas på en liten delmängd av enheter när en uppdatering väntar på omstart och schemalagda omstart avbryts. För att installera nästa uppdatering måste du uppdatera och starta om via inställningssidan för Windows Update, ikonen för meddelandefältet (systemfältet) eller ommeddelandet omstart. Microsoft undersöker rapporter om vissa enheter som upplever en KMODE_EXCEPTION-felkontroll när vissa virtualiseringstekniker används. Microsoft undersöker ett fel där vEthernet-adaptern i Windows Subsystem for Linux 2 distros kopplas bort efter en tids användning. Följ denna Github-tråd för mer information. Microsoft arbetar med en fix för att se generiska fel när man använder ‘wsl –install’ i Windows Subsystem för Linux.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares