Windows 10 får äntligen ett anständigt urklipp med kopieringshistorik

0 Shares

Windows 10 bärbar dator

Windows har presenterat ett urklipp för alltid, men det har alltid varit ganska begränsat – så mycket att du kanske har dragits till ett urklippsverktyg från tredje part. I framtida versioner av Windows kommer detta att förändras eftersom Microsoft ger verktyget en seriös uppdatering.

Det nya Urklipp finns i Windows 10 build 20185 som släpptes till Dev Channel förra veckan. Det kommer att dröja ett tag innan funktionen tar sig till den genomsnittliga användaren, men det är fortfarande en spännande inblick i framtiden.

Se även:

Om du är en del av Windows Insider-programmet kan du redan testa en ny panel som ursprungligen var avsedd för Windows 10X, men också göra ett utseende i standardversionen av operativsystemet. Microsoft har lagt till en ny panel som tjänar olika syften. Till att börja med kan den användas för att infoga emoji, GIF, symbol och kaomoji – men det finns också en mycket mer användbar funktion.

Panelen innehåller också alternativet “Urklippshistorik” som kan användas för att komma åt mer än bara det senaste objektet du kopierade till urklipp. Medan du trycker på Ctrl + V kommer du fortfarande att klistra in det senast kopierade objektet, med urklippshistorik kan du komma åt de senaste 25 sakerna du kopierade, vare sig det är textavsnitt, bilder eller vad som helst. För alla som arbetar över flera enheter finns det också det praktiska alternativet att synkronisera innehåll via molnet.

Det är troligt att den nya panelen kommer att visas i Windows 10: s nästa funktionsuppdatering, men under tiden kan du kolla in den i Windows 10 build 20185.

Bildkredit: Wachiwit / Shutterstock

0 Shares