Windows 10 får en skärminspelare PowerToys-verktyg som heter Video GIF Capture

0 Shares

Microsoft Video GIF Capture PowerToy

Här på BetaNews är några av våra mest populära inlägg relaterade till Windows 10: s ‘hemliga’ skärminspelare som ingår i Game Bar-verktyget. Verkligen medvetna om att människor är angelägna om att kunna skapa video om skärmaktivitet, arbetar Microsoft nu med en dedikerad screeninginspelningsapp.

För närvarande känt som Video GIF Capture, skapas verktyget av PowerToys-utvecklarna och det lovar att ge människor möjlighet att spela in vad som händer på deras skärm och spara det som en animerad GIF- eller videofil.

Se även:

Video GIF Capture är ett “preliminärt namn för denna PowerToy” som inte bara ger användarna möjlighet att spela in vad som händer på deras skärmar utan också grundläggande redigeringsverktyg. Teamet bakom verktyget föreställer sig att det används för att spela in instruktionsvideor, samt vara ett sätt att enkelt dela potentiellt stort innehåll som 3D-modeller och renderar.

Video GIF Capture-verktyget skiljer sig från Game Bar-skärminspelaren på ett antal viktiga sätt. Förutom att göra det möjligt för användare att fånga hela sina skärmar kan den också användas för att fånga en valbar del av skärmen. Dessutom är det möjligt att lägga till textöverlägg till inspelningar, fånga markörrörelser och spela in tangenttryckningar. Det spelar emellertid inte in mikrofonljud, webbkamerafilmer eller erbjuder bild-för-bild-redigering.

Verktyget beskrivs av PowerToys-teamet som ett alternativ till komplicerade skärminspelare från tredje part:

Användare utvecklas för att behöva dela mer än bara statiska bilder på sitt skrivbord. Med tanke på detta blir det ett behov av ett lättviktsverktyg utöver de vanliga skärmdumpsteknologierna som möjliggör snabba och enkla skärminspelningar. Sådant verktyg kan möjliggöra ett ökat utbud av kreativa licenser för användare att utveckla de visuella upplevelser som verkligen ger deras visioner liv. Även om det finns programvara från tredje part som finns för detta ändamål, tenderar dessa verktyg att tillhandahålla alltför komplexa funktioner som är överdrivna för enkla användningsfall. Därför föreslår detta dokument utvecklingen av ett lätt, inbyggt Windows-alternativ för att möjliggöra snabb och rakt fram skärminspelning och redigering. Detta möjliggör ökad produktivitet och erbjuder en bekant och intuitiv gränssnittsupplevelse baserad på liknande Windows Shell-verktyg för enkel ombordstigning.

Du kan hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen för skärmdump PowerToys-verktyget över på GitHub.

0 Shares