Windows 10 har en inbyggd gratis skärminspelare som du kanske inte känner till

0 Shares

Windows 10 skärminspelare

Du har förmodligen använt Windows 10 länge nu, men det betyder inte att du har upptäckt allt det har att erbjuda. Operativsystemet är fyllt med funktioner, men det finns några som är gömda i den utsträckning att de kan betraktas som hemligheter.

En sådan pärla är skärminspelningsverktyget. Vad? Du visste inte att Windows 10 kunde spela in videor med skärmaktivitet? Du är inte ensam. Skärminspelaren är inbyggd i spelfältet och du kanske inte har sett den. Om du någonsin har undrat hur man gör video om vad du gör i Windows är det just det verktyget du behöver. Så här får du tillgång till och använder den – inklusive detaljer om en hemlig kortkommando.

Se även:

Skärminspelaren är inte ett fristående verktyg, så om du bläddrar igenom Start-menyn hittar du den inte. Du kommer dock att kunna hitta spelfältet – men om du inte är en spelare kanske du har sett det här verktyget och inte tänkt på det. Ta en titt i Start-menyn och sök efter “Game bar” eller, om du är ett fan av kortkommandon, tryck på Windows-tangenten och G samtidigt.

Spelfältet kommer att visas och “Game capture” -textningen som visas under tiden i fönstret som visas ger en ledtråd till vad som är möjligt.

Du kommer att märka en “inspelningsknapp” – cirkelikonen – eller så kan du trycka på Windows-tangenten + Alt + R samtidigt för att börja spela in. I själva verket finns det inget behov av att starta spelfältet alls; du kan bara använda kortkommandot för att starta inspelning av skärmaktivitet.

Se även: Microsoft tar med sig Spotify, widgetar för prestandaövervakning och mer till spelfältet

Det är möjligt att du ser ett meddelande som informerar dig om att skärminspelning inte är tillgänglig eftersom spelfunktioner inte har aktiverats. Inga problem! Markera bara rutan i fönstret som visas och inspelningen startar.

Inspelningar sparas automatiskt i MP4-format i undermappen Videos> Captures i din användarmapp. Du kan också komma åt inspelningarna via spelfältet.

Specialerbjudande!

Vanligtvis är uppgradering från Windows 10 Home till Windows 10 Pro ganska dyr. Men vi har en hel del åt dig: skaffa en Windows 10 Pro-licensnyckel för en dator för bara 39,99 $ / 39,99 £, vilket sparar massiva 80 procent av MSRP.

0 Shares