Windows 10 har ett hemligt sätt att fånga text från bilder

0 Shares

OCR-textkonvertering

Det finns många anledningar till att du vill hämta text från en bildfil, och det finns många verktyg som låter dig göra just det. Men om du letar efter ett snabbt och enkelt sätt att konvertera en bild till redigerbar text kan du bli förvånad över att Windows 10 erbjuder ett sätt att göra det utan behov av ytterligare programvara.

Mer än bara bilder innehåller operativsystemet ett fantastiskt, hemligt sätt att fånga all text du kan se på skärmen och konvertera den till ett redigerbart format. Här är vad du behöver veta om optisk teckenigenkänning (OCR) i Windows 10.

Se även:

Du insåg troligen inte att Windows 10 inkluderade en OCR-anläggning. Det är inte riktigt något som Microsoft ropar om, och det finns ingen uppenbar app för textkonvertering som tävlar om din uppmärksamhet i Start-menyn. I stället för att använda ett dedikerat OCR-verktyg behöver du istället inget annat än Windows sökverktyg och en funktion i appen Snip and Sketch.

Använd följande steg för att konvertera text på skärmen till ett redigerbart format som du kan använda i dokument:

    Se till att texten du vill konvertera är synlig på skärmen – antingen öppna den aktuella bildfilen, pausa en video vid den aktuella punkten eller öppna appen eller filen du vill hämta text från. Klicka på Sök-knappen bredvid Start-menyn. Om du inte kan se förstoringsglasikonen högerklickar du på aktivitetsfältet och väljer Sök > Visa sökikon. Klicka på Sök med en skärmdump knappen till höger och använd markeringsverktyget för att rita en ruta runt texten du vill konvertera. Skärmdumpen kommer att skickas till Bing för analys (så kom ihåg detta om du är bekymrad över integritet) och du kommer att få råtext som du kan kopiera och klistra in i ett annat dokument.

Om du inte kan se alternativet att söka med en skärmdump beror det på att Microsoft fortfarande testar funktionen och gör den tillgänglig för utvalda användare. Häng på där, och funktionen ska snart ta sig till din dator.

Bildkredit: faithie / Shutterstock

0 Shares