Windows 10 har fortfarande problem med Start-menyn och sök även efter KB4522355-uppdateringen

0 Shares

Windows 10-lådor

Start-menyn är kärnan i Windows 10, så alla problem med det har allvarliga konsekvenser. Ingår i Microsofts senaste batch av bug-riddled uppdateringar har det dock funnits två – KB4515384 och KB4524147 – som har brutit Start-menyn på olika sätt.

Förra veckan släppte Microsoft KB4522355 och proklamerade att det fixade problem med både Start-menyn och sökningen. Bara det löste inte problem för alla. Startmenyproblem kvarstår och vissa användare kan fortfarande inte använda sökfunktionen.

Se även:

Microsoft har ännu inte erkänt att det fortfarande finns problem efter installationen av KB4522355, men Bleeping Computer rapporterar att användare har tagit kontakt för att säga att de fortfarande har problem. En sa: “För mig fixade inte uppdateringen någonting. Fortfarande icke-funktionell: Start-menyn. Sök. Inställningar. Högerklicka på ikonerna i aktivitetsfältet. Ljuddrivrutiner. Nätverk. Åtgärdscenter. Jag hade till och med försökt rulla tillbaka den tidigare uppdateringen. för att hitta en stabil byggnad, och allt förblev trasigt “.

Detta strider mot Microsofts påstående att uppdateringen:

Åtgärdar ett problem som gör att Start-menyn, sökfältet i Cortana, fackikonerna eller Microsoft Edge slutar svara i vissa scenarier efter installation av en månadsuppdatering.

Om det bara fanns några klagomål kunde problemen skrivas av ett användarfel eller en slumpmässig avvikelse, men det är många som klagar. Och mot bakgrund av Microsofts problematiska, trasiga, buggiga uppdateringar ser det inte bra ut.

Över på Reddit skriver användaren sac5180:

Kan bekräfta Start-menyn fortfarande bröt på en av mina datorer på jobbet fortfarande efter den här uppdateringen. [sic]

Det vore rättvist att skära Microsoft lite slack och erkänna att problem uppstår då och då, och det stora antalet variabler som finns i hårdvaru- och programvarukonfigurationer gör det svårt för företaget att testa alla möjliga scenarier. Men antalet problematiska uppdateringar som släppts för Windows under de senaste månaderna har varit förvånansvärt högt.

Allt går inte bra hos Microsoft, och det är användare som lider som ett resultat.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares