Windows 10 Insider Build 20150 anländer till Dev Channel, med tre nya Windows Subsystem for Linux (WSL) -funktioner

0 Shares

Igår släppte Microsoft den första byggnaden från Windows 10 20H2-filialen till Betakanalen – vad som tidigare var den långsamma ringen.

Idag rullar programvarugiganten ut Windows 10 Insider Preview Build 20150 till Dev Channel – det är det som brukade snabba ringen. Denna version kommer med ett antal ändringar, men rubriktilläggen är Windows Subsystem for Linux (WSL).

SE ÄVEN:

Det finns tre nya WSL-tillägg totalt – GPU-beräkning, vilket gör det möjligt för Linux-binärer att utnyttja GPU: n; WSL-installation, som låter dig installera WSL med bara ett kommando; och WSL-uppdatering, som låter dig enkelt hantera Linux-kärnversionen som används av WSL 2-distributioner.

Annars börjar Maps-appen uppdateras med TomTom-baskartdata.

Andra förändringar och förbättringar inkluderar:

Med veckans uppbyggnad börjar Microsoft rulla ut den nya sökrutan på standardinställningarna för appinställningar. Som en del av detta har Microsoft gjort en del arbete för att förbättra sökrutans prestanda. Den nya koreanska IME är nu tillgänglig för Insiders att använda. Baserat på feedback uppdaterar Microsoft texten på sidan Inställningar> Sekretess> Plats för att klargöra att ikonen som visas när din plats används kommer att visas i aktivitetsfältet.

Korrigeringar i denna version är:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att Visual Studio-fönster inte konsekvent accepterade klick. Åtgärdade ett problem där avsnittet Dokument och nedladdningar i Inställningar> Sekretess visade en trasig ikon bredvid deras namn (bara en rektangel). Åtgärdade ett problem där, om du pausade Windows Update medan en ny version laddades ner och sedan stängde Inställningar, när du öppnade inställningarna på nytt kan Windows Update-sidan visas tom. Åtgärdade ett problem där uppdateringar som gjorts när du redigerar VPN-nätverk i Inställningar kanske inte kvarstår. Åtgärdade ett problem där kopieringsknappen under Inställningar> Nätverk & Internet-status> Egenskaper faktiskt inte kopierade innehållet till Urklipp. Åtgärdade ett problem som resulterade i att dataanvändningsnumret i Nätverks- och Internetinställningar inte visas korrekt på japanska om dataanvändningen var mindre än 1 MB. Fixade en krasch som vissa Insiders upplevde när de öppnade Ljudinställningar. Åtgärdade ett problem där Optimize Drives-fönstrets position inte bevarades på höjden. Fixade ett stavfel i grupprinciperna under Användarkonfiguration> Administrativa mallar> Windows-komponent> Filutforskare> Flytta inte raderade filer till papperskorgen. Åtgärdade ett problem som resulterade i att tangentbordet på skärmen inte längre visade textförutsägelser. Åtgärdade ett problem där dubbelklick på en OneDrive-fil i File Explorer oväntat kan visa ett meddelande som säger “Windows Defender SmartScreen laddas ner från OneDrive.” Åtgärdade ett problem där Resource Monitor kunde sluta visa CPU-användning på mer än 100 procent. Åtgärdade ett problem som kan leda till att qaa-Latn oväntat visas i din lista med tangentbord efter uppgradering. Åtgärdade ett problem där, med flera inmatningsmetoder, att skriva in ditt lösenord felaktigt på inloggningsskärmen skulle resultera i att tangentbordet ändrades tillbaka till din standardinmatningsmetod (om det inte var det du skrev med). Åtgärdade ett problem där pekskärmens mellanslagstangent skulle försvinna när du trycker på den medan du använder japansk kurvflickingång i abc-läge. Åtgärdade ett problem som kan leda till att din webbläsare inte startar i förgrunden efter att du har valt en webblänk från en annan app. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Sök inte accepterar inmatad typ. Åtgärdade ett problem där Windows Security-appbrickan saknade en ikon, om den var fäst vid Start, när ikonen var medelstor. Microsoft gjorde några uppdateringar för att förbättra Windows Security-appens prestanda om det finns ett stort antal upptäckter. Åtgärdade några problem som kan leda till att din PC kontrollerar fel.

Kända problem är:

Microsoft arbetar med att åtgärda ett problem som orsakar att vissa system kraschar med en HYPERVISOR_ERROR bugcheck. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft är medveten om ett problem där Notepad kanske inte öppnar filer som sparades automatiskt under en PC-uppgradering (eller startas om, om den är aktiverad i Inställningar). Dokument kan återställas från% localappdata% Notepad.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares