Windows 10 Insider Preview Build 18885 fixar tilldelningsproblem för enhetsbokstäver och ger Android-aviseringar spegling till din telefonapp

0 Shares

Dina telefonaviseringar

Microsoft har släppt Windows 10 Insider Preview Build 18885 (eller Windows 10 20H1, om du föredrar) till Fast Ring. Det stora tillskottet i den senaste versionen är spegling av Android-meddelanden i Windows via appen Your Phone.

Om du har en Android 7.0-handenhet kan du (förmodligen, uteslutande handenhetsspecifika kompatibilitetsproblem) dra nytta av möjligheten att se telefonaviseringar i Windows 10. Utbudet av telefoner som kan använda skärmspeglingsalternativet “telefonskärm” har varit expanderade också. Med Build 18885 har Microsoft också tagit upp problemet som hindrade människor från att installera uppdateringar när de hade en USB-enhet eller ett SD-kort anslutet.

Se även:

De växande funktionerna i appen Your Phone innebär att det är möjligt att se aviseringar från din Android-telefon i Windows 10. Meddelandena som dyker upp på din telefon kommer också att visas på skrivbordet och i Action Center, så att du kan hålla upp till datum med allt som händer utan att behöva hoppa från skärm till skärm.

När de skriver om uppdateringen i ett blogginlägg säger Microsofts Dona Sarkar och Brandon LeBlanc:

Idag är vi glada att kunna ge en förhandsgranskning av den senaste funktionen för appen Your Phone – Meddelanden.

Sluta nå din telefon för att kontrollera dina aviseringar. Öka ditt fokus och produktivitet genom att se telefonens meddelanden på din dator. Du har kontroll och hanterar vilka appar du vill få meddelanden från. Avvisa en avisering på en enhet och den försvinner på den andra.

Med den här förhandsgranskningen kan du:

Se inkommande telefonaviseringar i realtid Visa alla dina telefonaviseringar på ett ställe Anpassa vilka aviseringar du vill få Rensa aviseringar individuellt eller alla samtidigt

Den här funktionen rullar gradvis ut till Insiders på 19H1-byggnader. Det kan ta några dagar innan den här funktionen visas i appen Your Phone.

Du kan använda appen Din telefon på vilken Windows 10-dator som helst som kör Windows builds 1803 (RS4) eller nyare och de flesta Android-telefoner som kör Android version 7.0 eller senare.

Telefonskärmen för skärmspegling har utökats för att stödja OnePlus 6, OnePlus 6T, Samsung Galaxy S10e, S10, S10 +, Note 8 och Note 9.

Av problemet som krävde att folk tog bort sina USB-enheter och SD-kort för att undvika problem, säger Microsoft: “Vi fixade ett problem som kan leda till att USB och SD-kort oväntat tilldelas en annan enhetsbokstav efter uppgradering”.

Här är den fullständiga listan över ändringar, tillägg och kända problem:

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar för PC

Vi åtgärdade ett problem som kan leda till att USB och SD-kort oväntat tilldelas en annan enhetsbokstav efter uppgradering. Vi åtgärdade ett problem som kan leda till att installationsmeddelandet efter installationen oväntat visas medan du aktivt använde din dator någon gång efter inloggningen. Vi har förbättrat layouten på sidan Appvolym och enhetsinställningar i ljudinställningar och justerat sidvyn för bättre användbarhet. Vi har uppdaterat texten i Storage Sense-grupprinciperna för att göra dem lite tydligare. Vi fixade ett problem som kan leda till att sidan “Gör Windows bättre” visas efter inloggningen och visar “vänta”, med ett framstegshjul under en lång tidsperiod. Vi fixade också ett problem som kan leda till att den här sidan oväntat visas medan du interagerade med enheten någon gång efter inloggningen. Vi fixade ett problem som ibland kan leda till att Windows Hello letade efter användaren och omedelbart loggade in dem direkt efter att ha låst datorn, snarare än att först fråga med “Välkommen tillbaka, avvisa låsskärmen för att logga in igen”. Vi fixade ett problem som kan leda till att vissa insiders bara ser en platt blå skärm när de ansluter till en ny version över fjärrskrivbordet.

kända problem

Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. Vi arbetar med partners för att uppdatera deras programvara med en fix, och de flesta spel har släppt korrigeringar för att förhindra att datorer upplever problemet. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Vi arbetar också med anti-cheat och spelutvecklare för att lösa liknande problem som kan uppstå med 20H1 Insider Preview-byggnader och kommer att arbeta för att minimera sannolikheten för dessa problem i framtiden. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Vi undersöker frågan. Om du använder fjärrskrivbord för att ansluta till en förbättrad session-VM kommer sökresultaten i aktivitetsfältet inte att visas (bara ett mörkt område) förrän du startar om searchui.exe. Vi undersöker rapporter som på vissa enheter om snabb start är aktiverat nattlampan tänds inte förrän efter en omstart. (Obs: Problemet uppstår vid en “kall” omstart eller av / på. För att komma runt om nattlampan inte tänds, använd Start> Ström> Starta om.) Det finns en märkbar fördröjning när du drar emoji och diktat. paneler. Tamper Protection kan stängas av i Windows Security efter uppdatering till den här versionen. Du kan sätta på den igen. Vissa funktioner på Start-menyn och i Alla appar är inte lokaliserade på språk som FR-FR, RU-RU och ZH-CN.

[ADDED] När du försöker återställa en tidigare version av Windows får du ett felmeddelande om att du måste ta bort det nya kontot “NT Service wlpasvc” innan du kan fortsätta. Att göra detta:

    Kör “Regedit.exe” Navigera till “HKLM Software Microsoft Windows NT CurrentVersion ProfileList” Sök efter wlpasvc Ta bort noden som innehåller wlpasvc, vilket är olika för varje användare.

Kända problem för utvecklare

Om du installerar byggnader från snabbringen och byter till antingen den långsamma ringen eller Release Preview-ringen misslyckas valfritt innehåll som att aktivera utvecklarläget. Du måste stanna kvar i snabbringen för att lägga till / installera / aktivera valfritt innehåll. Detta beror på att valfritt innehåll bara installeras på byggnader som är godkända för specifika ringar.

0 Shares