Windows 10 KB4512941 orsakar hög CPU-användning av Cortana [UPDATED: Microsoft is working on it]

0 Shares

Windows 10-lådor

Efter lanseringen av KB4512941 för Windows 10 version 1903 har användare märkt ett stort steg i CPU-användningen av Cortana.

Efter att ha installerat den kumulativa uppdateringen använder Cortana-processen SearchUI.exe mycket högre CPU för många människor. Problemet kan uppstå på system där Bing-sökning har inaktiverats och en rad lösningar har föreslagits medan Microsoft arbetar med att lösa problemet.

Se även:

Klagomål över hög CPU-användning började dyka upp på Reddit under helgen, och vissa användare upplever också problem med tomma Windows-sökresultat. Trots antalet rapporter från användare som har installerat uppdateringen har Microsoft ännu inte erkänt att det finns ett problem – som sådan är det svårt att säga när problemet kommer att tas upp.

Totalt har tre lösningar gjorts. Den första är att helt enkelt avinstallera KB4512941, men eftersom uppdateringen adresserar ett antal andra problem är det förmodligen inte den bästa idén. Ett annat alternativ är, som Günter Born föreslår, att ersätta Cortanas cachemapp med en äldre version – men det här är något besvär.

Det kanske bästa alternativet för tillfället är att enkelt se till att Bing Search är aktiverat. Du kan göra detta med följande steg:

    Starta registerredigeraren genom att trycka på Windows-tangent och R, att skriva regedit och trycka på Stiga på. Navigera till HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Search Hitta DWORD-värdet som heter BingSearchEnabled och antingen ta bort det eller ställ in värdet på 1.

UPPDATERING:

Microsoft har nu erkänt problemet och arbetar med en fix som kommer att göras tillgänglig i en framtida release:

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares