Windows 10 KB4571756-uppdatering orsakar ‘Element hittades inte’ -fel i Windows Subsystem för Linux 2

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Ytterligare en månad, ännu en patch-tisdag. Tidigare denna vecka släppte Microsoft en serie uppdateringar för Windows 10, inklusive KB4571756, en kumulativ uppdatering som är utformad för att lösa en rad säkerhetsproblem.

Men många människor som installerar KB4571756 har funnit att uppdateringen bryter Windows Subsystem för Linux 2. Microsoft har ännu inte erkänt detta som ett känt problem, men många människor upplever “Element hittades inte” -fel i WSL 2 samt ser meddelandet “Process avslutas med kod 4294967295 “.

Se även:

Det finns olika kommentarer på WSLs GitHub-sida samt Microsofts Feedback Hub om de två felmeddelandena som hindrar människor från att dra nytta av WSL 2 i Windows 10.

Det enda problemet som Microsoft ännu har erkänt med KB4571756 är ett problem som har plågat många uppdateringar under en tid:

Användare av Microsoft Input Method Editor (IME) för japanska eller kinesiska språk kan uppleva problem när de försöker olika uppgifter. Du kan ha problem med inmatning, få oväntade resultat eller kanske inte kunna skriva in text.

Den goda nyheten är att om du har haft problem efter installationen av KB4571756 kan du helt enkelt avinstallera uppdateringen. För att göra det, gå till Uppdatering och säkerhet avsnitt av inställningar app och klicka Visa uppdateringshistorik. Klicka på Avinstallera uppdateringar länk högst upp i fönstret, välj KB4571756 och klicka på Avinstallera knapp.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares