Windows 10 kommer snart att vägra att ansluta till WEP-nätverk

0 Shares

Wi-Fi-lösenord

Det finns olika sätt att skydda trådlösa nätverk, och när tekniken utvecklas blir gamla metoder föråldrade. En trådlös säkerhetsteknik som har fallit på väg är WEP (Wired Equivalent Privacy) eftersom den mycket lätt besegras.

Efter att ha ersatts av WPA2 och WPA3 (Wi-Fi Protected Access generation 2 och 3) tappar Microsoft helt stöd för WEP från Windows 10. Snart går det inte att ansluta till ett trådlöst nätverk med WEP på plats.

Se även:

Detta är en fråga som bara verkligen påverkar människor som använder ganska gammal hårdvara, och Microsoft har varnat användare om WEP: s inneboende osäkerhet med ett popup-meddelande i Windows 10 maj 2019 Update. Men snart kommer det att vara mer än bara ett meddelande.

I en lista över funktioner som ska avskaffas från Windows 10 varnar Microsoft:

Sedan utgivningen 1903 har ett varningsmeddelande dykt upp när du ansluter till Wi-Fi-nätverk som är säkrade med WEP eller TKIP (som inte är lika säkra som de som använder WPA2 eller WPA3). I en framtida utgåva kommer alla anslutningar till ett Wi-Fi-nätverk med dessa gamla chiffer att inte tillåtas. Wi-Fi-routrar bör uppdateras för att använda AES-chiffrer, tillgängliga med WPA2 eller WPA3.

Det är inte klart från detta exakt när Microsoft planerar att införa WEP-förbudet, men klockan tikar definitivt för denna föråldrade säkerhetsteknik.

Bildkredit: ouran / Shutterstock

0 Shares