Windows 10 maj 2019-uppdatering behöver mer utrymme än någonsin tidigare

0 Shares

Windows 10-lådor

Med lanseringen av maj 2019-uppdateringen blir Windows 10 mer utrymme-hungrig än någonsin. För både 32- och 64-bitarsversioner av Windows 10 version 1903 har Microsoft ökat minimilagringskraven till 32 GB.

För 32-bitarsanvändare är det nya kravet dubbelt så stort som det brukade vara, medan det för 64-bitarsanvändare ökade 12 GB jämfört med det tidigare lägsta 20 GB.

Se även:

De uppdaterade lagringsbehoven i Windows 10 anges på Microsofts minsta maskinvarukravssida, som Pureinfotech har lagt märke till.

Naturligtvis, i den verkliga världen vill du ha mycket mer lagringsutrymme än detta, och det är extremt osannolikt att någon skulle försöka installera på en enhet utan åtminstone så mycket ledig kapacitet. Kravförändringen betyder dock att du inte kommer att hitta bärbara datorer eller surfplattor med sub-32 GB-enheter.

Om du är i stånd att ha mindre än 32 GB ledigt utrymme för tillfället är det dags att tänka på att ha en rensning av onödiga filer eller uppgradera till något med större kapacitet; om du inte gör det kanske du aldrig ser uppdateringen från maj 2019.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares