Windows 10 maj 2019 Uppdatering lanseras nu – Så här får du det

0 Shares

Efter röra som var oktober 2018-uppdateringen har Microsoft varit mycket mer försiktig med uppföljningen, vilket ger det en längre testperiod i Release Preview-ringen.

Idag förklarar programvarugiganten uppdateringen från maj 2019 tillräckligt stabil för att börja göra den tillgänglig för icke-insiders, även om den säger att den fortfarande kommer att ta en “uppmätt och strypad” strategi för tillgänglighet.

För att få uppdateringen, gå till inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows uppdatering och välj Sök efter uppdateringar. Om uppdateringen visas väljer du Ladda ner och installera nu. Om den inte finns där måste du vänta tills Microsoft gör den tillgänglig för dig, eller så kan du tvinga uppdateringen (vilket förmodligen inte rekommenderas).

Du kan sedan välja när du vill installera den som en del av den nya funktionen “Ladda ner och installera nu” på enheter som kör Windows 10 1803 eller 1809 som också har 21 maj uppdateringar (eller senare) installerade.

Om du inte vill vänta tills den kommer fram via Windows Update kan du hämta det genom att gå hit och klicka på Uppdatera nu knapp. Alternativt kan du använda Media Creation Tool från samma sida. Detta ger dig möjlighet att uppgradera den aktuella datorn eller ladda ner installationsmedier för användning på en annan enhet.

Som vi har sett tidigare, särskilt med uppdateringen från oktober 2018, är det vanligtvis klokt att vänta snarare än att skynda sig att installera den nya uppdateringen. Låt andra användare hitta de oundvikliga buggarna och problemen först. Om du installerar det, låt oss veta hur du går vidare i kommentarerna nedan.

Fotokredit: paffy / Shutterstock

0 Shares