Windows 10 maj 2019-uppdatering orsakar Wi-Fi-bortfall för vissa användare

0 Shares

Windows 10-lådor

Om du har en dator med en Qualcomm Wi-Fi-adapter kan du väl upptäcka att du lider av slumpmässiga anslutningsavbrott efter installationen av Windows 10 maj 2019 Update.

Problemet härrör från ett problem med äldre Wi-Fi-drivrutiner, och för att undvika problem för användaren har Microsoft valt att stoppa lanseringen av uppdateringen till system som kan påverkas. Dessutom har företaget utfärdat en varning mot manuell eller tvångsinstallation av maj 2019-uppdateringen.

Se även:

Över på den kända problemen-sidan för Windows 10 maj 2019-uppdateringen säger Microsoft att det finns ett problem med “intermittent förlust av Wi-Fi-anslutning” och fortsätter med att förklara att “vissa äldre enheter kan uppleva förlust av Wi-Fi-anslutning på grund av till en föråldrad Qualcomm-förare “.

Råd från Microsoft är enkla – installera en uppdaterad drivrutin så snart du kan. Tills du gör det får du inte uppdateringen från maj 2019:

För att skydda din uppgraderingsupplevelse har vi tagit emot enheter med denna Qualcomm-drivrutin från att erbjudas Windows 10, version 1903, tills den uppdaterade drivrutinen har installerats.

Och om du tänkte tvinga uppdateringen att installeras manuellt, tänk igen. Hotet att förlora Wi-Fi-anslutning är verkligt och som sådan varnar Microsoft:

Notera Vi rekommenderar att du inte försöker uppdatera manuellt med hjälp av Uppdatera nu -knappen eller Media Creation Tool tills en ny drivrutin har installerats och uppdateringen av Windows 10, version 1903 har automatiskt erbjudits dig.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares