Windows 10 maj 2020-uppdatering orsakar inloggningsproblem i Chrome, Edge, OneDrive och mer

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Det verkar som om få uppdateringar från Microsoft är problemfria idag, så det faktum att en stor utgåva som Windows 10 maj 2020 Update orsakar problem borde chocka ingen.

Ett särskilt irriterande problem som plågar vissa människor som har installerat uppdateringen är att de inte automatiskt loggas in på sitt användarkonto i Chrome. Som en förlängning av detta problem kommer webbplatsens lösenord inte att komma ihåg. Problem har också hittats med att Edge och OneDrive har glömt referenser efter uppgradering till Windows 10 version 2004.

Se även:

Många rapporter har dykt upp på Chrome-supportforumet, med folk som klagar på att Google Sync är trasigt och att Chrome fortsätter att logga ut dem från sina konton. Som rapporterats av Windows Latest, inkluderar andra relaterade problem som användare upplever data om webbläsartillägg som raderas och cookies inte sparas.

Över på Reddit finns det också klagomål att det efter installationen av Windows 10 maj 2020 Update finns liknande problem med Edge – vilket förmodligen inte överraskande överväger att Edge och Chrome delar samma motor idag. Andra människor har problem med att OneDrive glömmer inloggningsuppgifter. Det finns också problem med Battle.net och Windows 10 Mail-appen som glömmer referenser.

Microsoft har ännu inte erkänt problemen, men det finns en potentiell lösning för Chrome-användare. Börja med att döda Chrome.exe-uppgifterna, lås Windows genom att trycka på Windows-tangenten och L samtidigt, logga sedan in igen och starta Chrome igen. Det är inte en idealisk lösning, men det är något av en hjälp tills en riktig lösning uppnås.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares