Windows 10 maj 2020-uppdateringen kan felaktigt rapportera att det inte finns någon internetanslutning

0 Shares

Windows 10 skrivbordsbakgrund

Vissa människor som har uppgraderat till Windows 10 version 2004 (eller Windows 10 maj 2020 Update) upplever ett konstigt problem med sina internetanslutningar.

Ett problem har dykt upp med nätverksanslutningsstatusindikatorn (NCSI) som sitter i aktivitetsfältet. Berörda användare klagar över att ikonen indikerar att det inte finns någon internetanslutning tillgänglig, och Microsoft är förlorade för att förklara vad som händer.

Se även:

Som rapporterats av Günter Born är detta annorlunda än problem med internetanslutning som orsakade problem för VPN-användare. Trots att Windows 10 informerade användare om att deras internetanslutning är nere, gör det faktiskt precis som det borde. När Windows 10-problem går är detta mindre.

Över på TechNet förklarar Microsoft problemet:

Symptom:

Kunder rapporterar “inget internet” i nätverksanslutningsstatusindikatorn (NCSI) på Windows 10 2004-enheter på enheter som faktiskt kan pinga internetresurser eller surfa på webbplatser med webbläsare.

Nuvarande situation:

Microsoft har känt till problemet men har inte löst det ännu.

Det undersöks för närvarande av Microsoft.

Så vi måste än en gång vänta och se när Microsoft lyckades diagnostisera problemet och komma med en fix – även om du påverkas av problemet är det mer besvär än ett faktiskt problem.

Bildkredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares