Windows 10-minnesintegritetsinställning orsakar felet “En drivrutin kan inte ladda den här enheten”

0 Shares

Windows 10 - Gör fantastiska saker

En inställning i Windows 10 blockerar drivrutiner från att laddas och orsakar problem med tillhörande maskinvara för vissa människor.

Microsoft har erkänt att inställningen Memory Memory i Windows Security förhindrar att vissa drivrutiner laddas. I vissa fall kan drivrutinerna inte installeras, men även när installationen är möjlig kan problemet leda till problem med en rad hårdvaruenheter.

Se även:

Som noterats av Windows Latest har Microsoft utfärdat råd för personer som ser ett felmeddelande som säger: “En drivrutin kan inte ladda den här enheten”. Företaget fortsätter med att förklara att “du får detta meddelande eftersom inställningen för minnesintegritet i Windows Security förhindrar att en drivrutin laddas på din enhet”.

Problemet bör endast påverka personer som installerar drivrutiner manuellt snarare än att använda de som är tillgängliga via Windows Update. För dem som inte vill vänta på att Microsoft ska verifiera kompatibiliteten med de senaste versionerna av drivrutiner, är det enda sättet att få tag på de senaste versionerna att undvika Windows Update.

Om du är plågad av detta felmeddelande är Microsofts främsta råd att använda Windows Update för att söka efter en kompatibel drivrutin. Det är dock också möjligt att stänga av minnesintegritetsinställningen.

    Klick Start följd av inställningar och öppna sedan Uppdatering och säkerhet

    Gå till Windows-säkerhet avsnitt och klicka Enhetssäkerhet

    Under Kärnisolering rubrik, klicka Detaljer om kärnisolering

    Flick Minnesintegritet växla till Av placera

Bildkredit: Lazaros Papandreou / Shutterstock

0 Shares