Windows 10 november 2019 Uppdatering är allvarligt liten, men Microsoft säger att inte vänja sig vid det

0 Shares

Windows-logotyp under förstoringsglas

När du laddar ner Windows 10 November 2019 Update (Windows 10 version 1909) kan du bli förvånad över hur liten den är.

På en löjlig 180KB (ja, du har läst det korrekt) är detta en liten storlek för en funktionsuppdatering – men det signalerar inte hur saker kommer att gå framåt. Så hur i hela världen lyckades Microsoft göra den här uppdateringen så liten? Vad pågår?

Se även:

Vad som är annorlunda med uppdateringen av Windows 10 november 2019 är att den använder aktiveringspaket. I stället för att ladda ner en hel massa nya funktioner och alternativ, november Update uppdaterar till stor del bara en serie växlar för att aktivera funktioner som lades till i maj 2019 Update.

Många kommer gärna att se uppdateringar som kan mätas i kilobyte snarare än megabyte eller gigabyte, men Microsoft planerar inte – nödvändigtvis – att använda denna metod för uppdateringsleverans i framtiden. Företaget har tidigare sagt:

Att leverera 19H2-uppdateringen via kumulativ uppdatering och ett aktiveringspaket är ett pilotprogram. Det finns ingen formell plan för att leverera framtida utgåvor på samma sätt. Vi övervakar noggrant feedback och hoppas kunna lära oss av denna typ av release för att påverka våra framtida planer

Faktum är att leveransmetoden har kritiserats av Windows Insiders, så om inte Microsoft väljer att ignorera dem eller hittar ett sätt att förbättra saker, verkar det troligt att detta kan vara den minsta funktionsuppdateringen vi någonsin ser.

Innan slutet av året kan vi förvänta oss att Windows 10 20H1 kommer att slutföras, med den globala lanseringen under våren 2020 – och detta kommer förmodligen att ladda ner i full storlek.

Bildkredit: ANDRANIK HAKOBYAN / Shutterstock

0 Shares