Windows 10 november 2019-uppdateringen bryter File Explorer

0 Shares

Windows 10 skrivbordsbakgrund

Microsoft har haft en ganska dålig körning av saker nyligen med många problematiska uppdateringar för Windows 10. Med uppdateringen från november 2019 fortsätter antalet problem.

Trots den lilla storleken på Windows 10 november 2019-uppdateringen, är det fortfarande förödande för vissa användare. Uppdateringen bryter en av de grundläggande komponenterna i Windows 10 och fryser File Explorer när sökrutan används.

Se även:

Microsofts communityforum är fyllda med klagomål från missnöjda användare som säger att om de klickar i File Explorer-sökrutan låses appen upp. Ibland fixar problemet sig själv efter en lång försening, men i andra fall krävs mer drastiska åtgärder.

En användare förklarar problemet de har stött på:

ibland fastnar sökrutan helt. I Windows Explorer (mappar för Windows Explorer-processen) är det inte alls klickbart, varken högerklick eller vänsterklick fungerar tills du tvingar om Windows Explorer. Det fixar det ett tag tills det fastnar igen …

Andra klagar över att problemet uppstår när du använder genvägen för sökning:

Jag har samma problem. Ctrl + F hänger också i några sekunder innan du faktiskt kan skriva in text. Detsamma gäller för sökning i Kontrollpanelen. Det är extremt frustrerande!

Andra rapporterar problem med att kopiera, klistra in och flytta filer och mappar i Explorer.

Microsoft har ännu inte erkänt problemet, och det finns inga kända lösningar förutom att bara vänta eller starta om Explorer. Den oberoende rådgivaren Roshan VS skriver i Microsofts forum: “För närvarande är Microsoft inte medvetna om några problem med den här uppdateringen. Jag föreslår att du öppnar feedbackhubben genom att trycka på Win + F och rapportera detta problem för erkännande av Microsoft-utvecklare”.

Bildkredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares