Windows 10 oktober 2020-uppdatering (20H2) rullar ut nu – så här får du det

0 Shares

Om du har ivrigt väntat på den senaste funktionsuppdateringen för Windows 10 har vi några bra nyheter – den rullar ut till kompatibla system nu.

Uppdateringen oktober 2020, eller Windows 10 20H2, om du föredrar, inkluderar förbättringar av Microsoft Edge, en uppdaterad Start-meny, nya inställningar och bättre aviseringar.

SE ÄVEN:

Microsoft listar dessa som de viktigaste förbättringarna i uppdateringen:

Alt + Tab = Det snabba sättet att komma åt dina appar och webbflikar. Med den här praktiska tangentbordsgenvägen kan du inte bara enkelt komma åt de appar du har öppnat på skrivbordet, men nu kan du också komma åt dina öppna flikar i Microsoft Edge.

Alla flikar du letade efter. Om du är någon som gillar bekvämligheten med att fästa dina favoritwebbplatser i aktivitetsfältet kommer du att älska den här nya funktionen. Nu när du håller muspekaren över webbplatsikonen ser du alla de öppna flikarna på den webbplatsen.

En uppfriskande start. Start-menyn har en mer strömlinjeformad design. En enhetlig, delvis transparent bakgrund till brickorna skapar en vacker scen för de omdesignade appikonerna som Calculator, Mail och Calendar. Den här raffinerade Start-designen ser bra ut i både mörka och ljusa teman, men om du letar efter ett färgstänk, se till att först slå på Windows-mörkt tema och sedan växla “Visa accentfärg på följande ytor” för “Start, aktivitetsfält och åtgärdscenter “under Inställningar> Anpassning> Färg för att elegant applicera din accentfärg på Start-ramen och brickorna.

Smidiga inställningar. Inställningar fortsätter att bli en mer robust plats för åtkomst till säkerhet och enhetsinformation. Också, nu när du går till Inställningar> System> Display, Avancerade skärminställningar, kan du ändra uppdateringsfrekvensen för din skärm. En högre uppdateringsfrekvens möjliggör en mjukare rörelse av bilder, och beroende på vilken typ av bildskärm eller bildskärm du har kan du verkligen skruva upp den – vilket ger en fantastisk spelupplevelse.

Eliminering av 2 i 1 rostat bröd. 2-i-1-enheter växlar nu naturligtvis som standard till den nya surfplattans upplevelse utan meddelandeskalan där du uppmanas att byta till surfplattans läge när du tar bort tangentbordet, vilket hjälper dig att hålla dig i ditt flöde.

Märkbara meddelanden. Nya applogotyper högst upp i meddelanden gör det mycket lättare att identifiera vem de är från. Och det nya “X markerar platsen” låter dig snabbt klicka, stänga och komma tillbaka till det.

En aktivitetsfält anpassad efter dina önskemål. Skaffa en ny Windows-dator? Du kommer att njuta av en renare, mer personlig, out-of-box-upplevelse med en aktivitetsfält som är speciellt samordnad för dig – mindre röran och mer innehåll som du kommer att älska. (Den här upplevelsen är begränsad till skapande av nya konton eller första inloggningsscenarier.)

Som vanligt kommer den nya uppdateringen inte att göras tillgänglig för alla. Till att börja med kommer det bara att skjutas ut till användare av utvalda enheter som kör Windows 10, version 1903 eller senare, som aktivt vill installera det. Om det är du, gå till inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows uppdatering och välj Sök efter uppdateringar. Om uppdateringen visas väljer du ladda ner och installera för att starta.

Om du behöver en Windows 10 Professional Retail-licens kan du för närvarande få en härifrån för bara 39,99 USD – en besparing på 80 procent!

0 Shares