Windows 10 Pro nedgraderar plötsligt till Windows 10 Home för ett växande antal användare [Update]

0 Shares

Windows 10-skitshowen fortsätter med ännu fler problem med Microsofts nyaste operativsystem som lyfter upp sina fula huvuden. Vissa användare – inklusive en vän till min kollega Brian Fagioli – har drabbats av ett problem där filassociationer bryts, så du kan inte öppna filer i standardprogrammen du väljer.

Nu klagar ett växande antal användare på Reddit att deras Windows 10 Pro-installationer plötsligt återgår till Windows 10 Home.

SE ÄVEN:

Reddit-användaren som startade tråden säger:

Helt plötsligt efter år med att ha haft den här nyckeln som var från Windows 8 Pro migrerades sedan till Windows 10 gratis, fick jag ett meddelande om att min nyckel är Windows 10 Home-versionen och att jag måste installera den …

Detta följs av många svar från användare som har en liknande upplevelse.

En Reddit-användare säger:

Jag uppgraderade från Window 7 Pro till Win 10 Pro under den kostnadsfria uppgraderingsperioden för flera år sedan så jag hade ingen produktkod för Win 10 Pro. Så de bad mig om min Win 7 Pro-nyckel, som jag lyckligtvis fortfarande hade, på baksidan av lådan kom den in. När jag gav den till dem sa de att det var en OEM-version (det är) och att jag måste visa dem fakturan jag fick när jag betalade för den. Jag har inte det papperet längre så de sa att det inte fanns något de kunde göra för mig.

Allt var efter en timmes väntan och slutade med att prata med en handledare, bara för att få veta att de inte skulle / kunde hjälpa.

Problemet verkar vara relaterat till användare som kör Windows 10 Pro efter att ha uppgraderat från en installation av Windows 7 Pro / Ultimate eller Windows 8.1 Pro.

Enligt en annan Reddit-användare:

Kontaktade Microsofts support (chatt) och fick veta att de har ett serverproblem och ingenjörer arbetar på det. “Kunden kommer att meddelas när problemet är löst”.

Har du upplevt detta problem?

[Update: Jeff Jones, Sr. Director, Microsoft says: “A limited number of customers experienced an activation issue that our engineers have now addressed. Affected customers will see resolution over the next 24 hours as the solution is applied automatically. In the meantime, they can continue to use Windows 10 Pro as usual.”]

Fotokredit: Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock

0 Shares