Windows 10 Redstone 5 Build 17623 för Skip Ahead tvingar användare att använda Edge

0 Shares

Microsoft sätter fortfarande sista handen på nästa stora uppdatering av Windows 10-funktioner Redstone 4, även kallad Spring Creators Update – kommer nästa månad, men under tiden är arbetet redan på gång med uppdateringen för att följa det, Redstone 5.

Vi har redan sett introduktionen av en stor ny funktion – Set in Build 17618 – och dagens nya version, Build 17623, lägger också till några nya funktioner och förbättringar, samt ett särskilt otäckt tillägg.

SE ÄVEN:

Först de nya funktionerna. Denna version introducerar HEIF-formatet (High Efficiency Image File Format) i Windows 10 och appen Photos. HEIF är en bildbehållare som använder moderna codecs som HEVC för att förbättra bildkvaliteten och komprimeringen. Med den här versionen kan du visa bilder i det här formatet, men inte redigera dem. Det finns också en annan fångst här – du måste gå med i Windows App Preview Program för Photos-appen och köra marsversionen av appen (version 2018.18022.13740.0 eller senare).

Annars har borttagning av externa GPU: er anslutna via Thunderbolt 3 förbättrats – du ser nu vilka applikationer som körs på externa GPU: er för att undvika dataförlust när du kopplar bort dem.

Sekretessförändringarna som läggs till Spring Creators Update Build 17115 gör vägen till den här nya versionen, liksom förbättringar av Windows Defender Application Guard (WDAG) för företag som läggs till i Build 17120.

När det gäller den otäcka överraskningen jag nämnde? Tja, från och med den här versionen testar Microsoft en förändring där länkar som klickas på i Windows Mail-appen öppnas i Microsoft Edge, snarare än din valda webbläsare. Om du inte använder Windows Mail-appen kanske du inte störs av förändringen, men det kan lätt vara början på en hal sluttning.

Microsoft använder denna ovälkomna förändring som en annons för Edge och anger att webbläsaren “ger den bästa, säkraste och mest konsekventa upplevelsen på Windows 10 och över dina enheter. Med inbyggda funktioner för läsning, anteckningar, Cortana-integration och enkel åtkomst till tjänster som SharePoint och OneDrive möjliggör Microsoft Edge dig att vara mer produktiv, organiserad och kreativ utan att offra batteriets livslängd eller säkerhet. “

Du smyger annonser till dina nya byggmeddelanden nu Microsoft? Jag trodde att skrapdagarna var bakom dig.

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar för PC inkluderar:

Åtgärdade ett problem där Microsoft Store kan vara helt trasigt eller försvinna helt efter uppgradering till den här versionen. Fixade två problem som påverkade användbarheten av Windows Mixed Reality vid den tidigare versionen (Windows Mixed Reality körs med mycket låg bildhastighet (8-10 fps) och en potentiell krasch vid start som kan göra att Windows Mixed Reality inte fungerar). Åtgärdade ett problem som resulterade i att det inte gick att interagera med titelfält genom att trycka på när uppsättningar var aktiverade. Åtgärdade ett problem som resulterade i att pekskärmen kraschade när fokus flyttades till vissa lösenordsfält. Förbättrade prestanda för Bluetooth-möss när systemet är under belastning. Åtgärdade ett problem från de senaste flygningarna som orsakar att precisionspekplattor regelbundet behöver några försök för att kunna flytta musen. Åtgärdade ett problem som resulterade i att det amhariska tangentbordet inte fungerar i Win32-appar. Åtgärdade ett problem där EFI- och återställningspartitioner oväntat listades i Defragmentera och optimera enheter. Åtgärdade ett problem med att optimera enheter i Defragmentering och Optimera enheter fungerade inte under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som resulterade i ett permanent svart fönster om du drog en flik ut ur ett Microsoft Edge-fönster, drog upp det till skärmens överkant och flyttade tillbaka det och släppte det. Uppdaterade avsnittet Cortana i Inställningar för att nu kallas “Cortana & Sök.” Åtgärdade ett problem där du inte kunde använda touch för att interagera med tidslinjen. Åtgärdade ett problem där en misslyckad appuppdatering kan leda till att appen lossas från aktivitetsfältet. Åtgärdade ett problem där om fokus ställdes inuti Action Center att trycka på Esc inte skulle stänga Action Center-fönstret. Åtgärdade ett problem som kan leda till att ShellExperienceHost regelbundet väcker enheten från viloläge om aktiva liveplattor fästs till Start.

Kända problem inkluderar:

Om du öppnar Inställningar och klickar på några länkar till Microsoft Store eller länkar i tips kommer inställningarna att krascha. Detta inkluderar länkarna för att hämta teman och teckensnitt från Microsoft Store samt länken till Windows Defender. Om du försöker öppna en fil som endast är tillgänglig online från OneDrive som inte tidigare har laddats ner till din dator (markerad med en grön bock i File Explorer), kan din dator bugcheck (GSOD). Du kan kringgå detta problem genom att högerklicka på dessa filer och välja “Håll alltid på den här enheten.” Alla filer på begäran från OneDrive som redan laddats ner till datorn bör öppnas bra. Kortkommandona för Emoji-panelen fungerar inte – för tillfället måste du använda pek-tangentbordet för att skriva in emoji. Om du högerklickar på aktivitetsfältet hittar du ett alternativ att visa pekskärmsknappen och gå därifrån.
Klicka på en länk i Windows Mail-appen för att öppna en sämre webbläsare.

Bildkredit: Giulio_Fornasar / Shutterstock

0 Shares