Windows 10: s KB5001330-uppdatering orsakar problem med delade mappar och DNS-upplösning

0 Shares

Windows 10-logotyp på en strand

Det är bara några dagar sedan Microsoft släppte uppdateringarna KB5001330 och KB5001337 för Windows 10 som dödar den äldre versionen av Edge. Efter att ha undrat högt vilka problem som kan orsakas av den senaste uppdateringen, behövde vi inte vänta länge på att de första utgåvorna skulle höja huvudet.

Men problem med spelprestanda, startöglor och skärmflimmer är inte det som verkar slutet på berättelsen. Användare rapporterar också problem med DNS-upplösning och problem med delad mapp efter installationen av uppdateringen KB5001330.

Se även:

Det är företagsanvändare som har haft problem med delade mappar, rapporterar BleepingComputer. Denna speciella fråga kommer troligen inte att oroa sig för ett stort antal människor eftersom det verkar påverka system som kör Dentrix-programvaran. Företaget säger: “Säkerhetsuppdatering för Windows – KB5001330 orsakar problem med åtkomst till den gemensamma mappen, registreringsproblem och eSync-anslutningsproblem. För Easy Dental-kunder kan detta också leda till att EZD inte öppnas eller uppmanas att registrera igen”.

När det gäller en lösning föreslår Dentrix att LLMNR (Link Layer Multi-cast Name Resolution) aktiveras. Eftersom detta uppnås med hjälp av Group Policy Editor, är detta råd som bara är till hjälp för användare av Windows 10 Pro. Företaget föreslår följande:

    Gå till Start> Kör och skriv GPEdit.msc Detta bör öppna Redigeraren för lokal grupprincip Använd gruppredigeraren för att navigera till Lokal datorpolicy> Datorkonfiguration> Administrativ mall> Nätverk> DNS-klient (se skärmdump 1 nedan) Dubbelklicka på “Stäng av upplösning av multicastnamn” Markera alternativknappen märkt “Inaktiverad” (se skärmdump 2 nedan) Klicka på Apply och OK Öppna ett Windows Command Prompt-fönster (Start> Cmd.exe) och ange kommando ipconfig / flushdns

Alla som är bekymrade över problemet kan överväga att undvika uppdateringen för tillfället, men det kan inte vara tillrådligt på grund av de säkerhetsproblem som det tar upp.

Bildkredit: tanuha2001 / Shutterstock

0 Shares