Windows 10: s Microsoft Store-app får en omformning av Sun Valley och avslappnade policyer för utvecklare

0 Shares

Microsoft Store på bärbar dator

I hela Mac, iPhone och iPad-serien är Apples App Store användarnas första anlöpshamn för nedladdning av ny app; på Android är Play Store Googles motsvarighet. Men när det gäller Windows 10 avviker ett stort antal människor Microsoft Store-appen för att helt enkelt ladda ner appar från utvecklarens webbplatser.

Men Microsoft vill att detta ska förändras, och företaget planerar en större modernisering av sin egen butik-app, enligt rapporter. Förutom en visuell uppdatering kommer Microsoft Store att bli vänligare för utvecklare, tack vare avslappnade policyer – inklusive tillåtelse av inlämning av råa, oförpackade .exe- och .msi-appar.

Se även:

Enligt Windows Central – med hänvisning till “källor som är bekanta med saken” – är Microsoft Store i linje med att få en “modern och flytande användargränssnitt” makeover. Men medan appens estetik kommer att vara den mest märkbara förändringen, planerar Microsoft att införa ganska mer radikala förändringar bakom kulisserna i ett försök att öka antalet och utbudet av appar som visas i butiken och att öka användningen.

En av de största förändringarna som finns på korten är att utvecklare kan skicka inpackade Win32-appar till Microsoft Store utan att behöva göra några ändringar i koden. Detta gör livet lättare för utvecklare från början, men också längre ner på linjen.

För närvarande måste appuppdateringar och köp i appar hanteras via Microsoft Store, men detta kommer inte att vara fallet i den uppdaterade appen. Utvecklare kommer att kunna använda egna CND (innehållsleveransnätverk) för att vara värd och leverera appar och deras uppdateringar. När Microsoft öppnar möjligheten för utvecklare att använda handelsplattformar från tredje part i sin app, hoppas Microsoft att återuppliva sitt butiksekosystem och väcka intresset för App Store och Google Play.

De föreslagna ändringarna kommer sannolikt att välkomnas av utvecklare som gärna får större kontroll över appuppdateringsprocessen.

Den uppdaterade Microsoft Store förväntas tillkännages på Build 2021 och sedan gå in i en period av offentliga förhandsgranskningstester innan den lanseras på hösten med Sun Valley för Windows 10. Rapporten föreslår också att uppdateringen kan se att Microsoft tar med sina egna appar – – inklusive Office och Visual Studio – till butiken.

Bildkredit: monticello / Shutterstock

0 Shares