Windows 10: s WSL 2 låter dig nu lägga till en anpassad Linux-kärna och njuta av localhost-åtkomst

0 Shares

För Windows 10-användare som vill installera ett Linux-baserat operativsystem i Windows var WSL – Windows Subsystem for Linux – en välsignelse från Redmond. Och saker blir bara bättre och bättre.

Den senaste Insider-versionen av Windows 10, Windows 10 20H1 build 18945 innehåller Windows Subsystem för Linux 2 (WSL 2) med ett par viktiga förbättringar. Nu kan du inte bara få lokal värd åtkomst till nätverksresurser, du kan också använda din föredragna Linux-kärna.

Se även:

Naturligtvis innehåller WLS 2 redan sin egen Linux-kärna, och den kommer att användas som standard. Men viktigare är att du nu har möjlighet att åsidosätta detta och använda en annan kärna om du så väljer. Detta är en viktig förändring för ivriga tinkers, och i ett inlägg på utvecklarbloggen förklarar Microsoft:

Vi tillhandahåller en Linux-kärna med WSL 2, och den levereras i Windows. Det kan dock finnas ett fall där du vill ha en specifik kärna som driver dina WSL 2-distributioner, till exempel att använda en viss kärnmodul etc. Du kan nu använda kärnalternativet i .wslconfig-filen för att ange en sökväg till en kärna på din maskinen och den kärnan laddas in i WSL 2 VM när den startas. Om inget alternativ anges, kommer du tillbaka till att använda Linux-kärnan som medföljer Windows som en del av WSL 2.

När det gäller localhost-förändringar säger Microsoft:

I den första släppta versionen med WSL 2 behövde du komma åt dina nätverksapplikationer via fjärr-IP-adresser. Vi uppgav att detta stod högt på vår prioriteringslista att fixa, och vi är glada att kunna säga att vi redan har startat den här processen genom att ge dig möjlighet att komma åt dina Linux-nätverksappar från Windows med localhost.

I framtiden vill vi se till att du kan komma åt dina Windows-nätverksapplikationer från Linux med localhost också. Vi har prioriterat Linux-appar från Windows eftersom det är det vanligaste nätverksanvändningsfallet, till exempel en webbutvecklare som får åtkomst till deras webbplats i en webbläsare. Håll dig uppdaterad om fler förbättringar inom detta område!

Funktionerna är endast tillgängliga för Windows Insiders just nu, men kommer att ta sig till alla under första halvåret 2020 – troligen i april.

Bildkredit: Rose Carson / Shutterstock

0 Shares