Windows 10 skickar aktivitetshistorik till Microsoft även när man inte får veta det

0 Shares

Windows 10

Vi vet alla att Windows 10 loggar data om vad du gör på din dator. Vad du kanske inte är medveten om är att den fortfarande skickar den informationen till Microsoft även om du har sagt att den inte ska göra det. Smygande, va?

Människor på Reddit har diskuterat problemet och upptäckt att även om alternativet att skicka data till molnet är avstängt visas det fortfarande i online-integritetspanelen.

Du kan kontrollera detta själv. Gå till Inställningar, Sekretess, Aktivitetshistorik och avmarkera Låt Windows synkronisera mina aktiviteter från den här datorn till molnet. Du kan också, om du vill, klicka på Rensa aktivitetshistorik.

Aktivitetshistorik för Windows 10

Om du väljer Sekretessinstrument öppnas din webbläsare nu – du kan behöva logga in på ditt Microsoft-konto just nu. Klicka på fliken Aktivitetshistorik så visas en lista över de program du har startat, även om Aktivitetshistorik har inaktiverats eller rensats.

Så vad händer här? Undersökande arbete av Chris Hoffman från How-To Geek fann att fliken Aktivitetshistorik på instrumentbrädan faktiskt inte visar aktivitetshistorik alls, men faktiskt visar diagnostiska data. Detta styrs från Inställningar, Sekretess, Diagnostik & feedback. Här har du möjlighet att skicka grundläggande eller fullständig information om datorns aktiviteter.

Windows 10-diagnostik

Integritetsinstrumentet är tänkt att göra hela processen för att hantera hur mycket information om ditt Windows skickas till Microsoft mer transparent. Tyvärr, om den inte gör vad den säger bör det skada människors förtroende för produkten. Microsoft behöver verkligen städa upp.

Fotokredit: Stanislaw Mikulski / Shutterstock

0 Shares