Windows 10 tvingar ganska mycket användare mot Microsoft-konton snarare än lokala

0 Shares

Windows 10 skrivbordsbakgrund

De senaste nyheterna om Windows 10 har främst fokuserats på en serie felaktiga uppdateringar som orsakade en rad problem för användarna. Men nu har något nytt kommit fram som kommer att ta bort uppmärksamheten från Microsofts luddiga kvalitetskontroll – det faktum att det praktiskt taget börjar tvinga användare att använda ett online-Microsoft-konto snarare än ett lokalt, offline-konto.

Ändringen noterades i hemutgåvan av Windows 10 version 1903 (Windows 10 maj 2019 Update). Under installationen av operativsystemet får användarna möjlighet att “Logga in med Microsoft”, utan att nämna alternativ. Så vad händer?

Se även:

Historien började med att många användare rapporterade att de inte kunde skapa ett lokalt konto när de installerade Windows 10. Detta bekräftades senare av Chris Hoffman på How-To Geek som försökte få botten av saken.

Det verkar som om en dator är ansluten till internet – som de flesta kommer att vara – döljer Windows 10 möjligheten att skapa ett lokalt användarkonto, vilket tvingar användare att logga in på ett Microsoft-konto istället. Det här är vad som hände i hemutgåvan av Windows 10 1903, åtminstone i Pro-utgåvan ges användarna också möjligheten att gå med i en domän.

Om du är hemanvändare och inte vill använda ett Microsoft-konto finns det ett par vägar öppna för dig. Den första är det alternativ som Microsoft själv föreslår:

Om du föredrar att inte ha ett Microsoft-konto kopplat till din enhet kan du ta bort det. Avsluta installationen av Windows och välj sedan Start knappen och gå till Inställningar> Konton> Din info och välj Logga in med ett lokalt konto istället.

Kort sagt, skapa eller logga in på ett Microsoft-konto och radera det sedan.

Ett bättre alternativ är att helt enkelt koppla bort från internet under installationsprocessen och du kan hoppa över Microsoft-kontosidan och skapa ett lokalt konto istället.

Frågan är, varför är Microsoft så angelägen om att människor ska använda Microsoft-konton? Det cyniska svaret skulle vara att det helt enkelt är ett sätt att samla in mer information om fler användare, men Microsoft har faktiskt inte avslöjat varför de valde att göra den senaste ändringen.

Bildkredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares