Windows 10-uppdateringsfarce fortsätter när Microsoft drar ur kontakten på problematisk utskriftsfläck

0 Shares

Microsofts byggnadslogotyp

Microsofts skrämmande meritlista med problematiska uppdateringar för Windows 10 visar absolut inga tecken på avtagande. Om fiaskot som kom efter den här månadens uppdateringar av Patch Tuesday är något att gå med om något blir situationen värre.

Under den senaste veckan eller så har vi rapporterat om utskriftsproblem som följde på lanseringen av mars uppdateringar och den efterföljande strängen av korrigeringsfiler som inte bara misslyckades med att åtgärda saker, men i många fall faktiskt gjorde det värre. Nu har fubar-fixen ansetts så problematisk att Microsoft har fattat beslutet att dra det.

Se även:

Med antalet fixar för fix och patches för patches som når farcical-nummer har Microsoft till synes bestämt att tillräckligt är tillräckligt. Med okänt antal användare som står inför APC_INDEX_MISMATCH-fel när de försöker skriva ut, blå skärmar, tomma utskrifter eller saknade sidelement har företaget beslutat att sluta utföra uppdateringen KB5001649.

Inget tillkännagivande har gjorts om övergången till att skjuta upp eller skjuta upp lanseringen av denna problematiska uppdatering, men med det stora antalet mycket publicerade problem som härrör från dess släpp är beslutet inte minst överraskande. Vad som är förvånande är kanske inte bara att det tog Microsoft så lång tid att stoppa leveransen av en borkad patch, utan att det inte finns några tecken på att skrivarproblemen har åtgärdats även efter att så mycket tid har gått.

I stället för den nu uppskjutna korrigeringen erbjuder Microsoft nu den äldre KB5001567-uppdateringen. Det är dock värt att notera att även om KB5001649 för närvarande inte är tillgängligt från Windows Update, är det fortfarande tillgängligt att hämta från Microsoft Update-katalogen för alla som är villiga att riskera att installera det manuellt.

Bildkredit: Eric Glenn / Shutterstock

0 Shares