Windows 10 uppgraderas till maj 2020-uppdateringen utan användarens medgivande

0 Shares

Vem kan glömma de dåliga gamla dagarna när Microsoft bestämde sig för att det visste bäst och tvingade Windows 10-uppgraderingar till användare utan deras samtycke? Windows 7-ägare som lämnade sina system ensamma under en längre tid återvände ofta för att finna att de hade ‘uppgraderats’ till Windows 10.

Tack och lov är dessa dagar bakom oss, och nu när Microsoft lanserar en Windows 10-funktionsuppdatering som är kompatibel med ditt system kan du välja när du vill installera den. Förutom det vill säga när Windows 10 blir oseriöst och installerar den senaste uppdateringen utan varning.

SE ÄVEN: Tweaking Windows 10 för att ta bort funktioner och låsa din integritet? Du bryter mot Microsofts upphovsrätt

Som rapporterats av Woody på Windows hävdar ett växande antal Windows 10-användare som kör version 1903 och 1909 av operativsystemet att deras system har uppgraderats till Windows 10 2004 – uppdateringen i maj 2020 – utan deras samtycke.

Det här är inte första gången vi har hört sådana historier. I själva verket är det vanligt att höra sådana klagomål efter lanseringen av varje uppdatering av nya funktioner, men som Woody säger: “För det mesta visar vissa grävningar att personen som uppgraderades faktiskt hade klickat på något de inte borde ha . “

Men den här tiden är annorlunda och det ser ut som att problemet kan bero på ett fel orsakat av en kombination av händelser.

Om din dator är berättigad till version 2004 och du pausar uppdateringen och den pausen går ut (eller om du stänger av den manuellt) ser det ut som om det finns en verklig chans att uppdateringen installeras själv.

Vissa människor tror att Microsoft tvingar användaren uppdatera medvetet, men i det här fallet tycker jag att det bara är av misstag, även om det inte är någon tröst för alla vars system har uppgraderats mot deras vilja.

Om det har hänt dig – och låt oss veta i kommentarerna om det har gjort det – kan du rulla tillbaka uppdateringen genom att öppna Inställningar, klicka på Uppdatering och säkerhet och då Återhämtning till vänster.

Klick Komma igång under ‘Gå tillbaka till föregående version av Windows 10’.

Bildkredit: TeodorLazarev / Shutterstock

0 Shares