Windows 10s Mail-app tar bort Gmail-användares e-postmeddelanden

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

En uppdatering från förra månaden verkar ha infört ett fel i Mail-appen som orsakar problem med Gmail-konton.

Felet gör att skickade e-postmeddelanden raderas, vilket innebär att det inte finns något sätt att kontrollera tidigare korrespondens. Medan många har använt Microsofts svar för att rapportera problemet har Microsoft ännu inte erkänt problemet. Det finns dock ett par lösningar du kan prova om du påverkas.

Se även:

Gmail-problemen verkar härröra från uppdateringen som släpptes av Microsoft den 28 maj och orsakade att Gmail-integrationen bryts. Rapporter från olika användare indikerar att medan vissa människors skickade e-postmeddelanden helt enkelt försvinner, för andra flyttas de till skräppostmappen. Version 16005.12827.20200.0 av appen påverkas.

En användare, Nadine, säger:

Jag har haft ett problem med Windows 10 Mail-appen länkad till ett Google-konto. Jag har märkt att när jag svarar på e-postmeddelanden försvinner e-postmeddelandet jag skickar och kan inte hittas i skickade objekt, utkorg, skräp, skräppost eller någonstans faktiskt. Det försvunna e-postmeddelandet kan inte heller hittas på Gmail-webbgränssnittet. Det verkar som att den raderas automatiskt och raderas från servern.

Någon som är medveten om en lösning på detta problem? Jag har lagt upp min fråga till Gmail-communityn och fick veta att detta är ett problem som har rapporterats återkommande av användare av Windows 10.

Som rapporterats av MSPoweruser har två lösningar föreslagits. Den första kommer från en Microsoft MVP som säger:

Det bästa sättet att kringgå detta är att ta bort Gmail-kontot från Mail-appen och sedan lägga till det igen manuellt via den andra POP / IMAP-rutten med IMAP-inställningarna som beskrivs i Gmail-hjälp:

https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=sv

En annan sak du kan behöva göra är att ändra en säkerhetsinställning i Google för att ge åtkomst till mindre säkra appar. Google anser nu att Windows Mail-appen är en mindre säker app och blockerar därför den från att utföra vissa uppgifter.

Ett annat förslag som visas i Microsoft Feedback Hub är att konfigurera ett filter i ditt Gmail-konto varigenom meddelanden från din e-postadress markeras så att de aldrig skickas till skräppostmappen.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares