Windows 10X är ett ‘lite’ operativsystem för datorer med dubbla skärmar

0 Shares

Tidigare idag vid ett speciellt hårdvaruevenemang tog Microsoft omslag av många nya Surface-enheter, inklusive Surface Laptop 3, och Surface Pro 7 och Pro X-skiffer.

Det avslöjade också Surface Neo, den första enheten i en helt ny kategori av datorer med dubbla skärmar och operativsystemet som kommer att driva dem – Windows 10X.

I beskrivningen av det nya operativsystemet säger Microsoft: “Vi har tagit Windows 10 som kunderna känner och älskar och byggt Windows 10X på ett sätt som gifter sig med den som är bekant med det nya.”

Så vad är annorlunda i 10X-upplagan? Eran Megiddo, Corporate Vice President, Windows and Education, förklarar:

Windows 10X innehåller några framsteg inom kärntekniken i Windows som optimerar den för flexibla hållningar och mer mobil användning. Vi behövde leverera batterilivslängd som inte bara kunde köra en, utan två skärmar. Vi ville att operativsystemet skulle kunna hantera batterieffekten i vår enorma katalog med Windows-appar, oavsett om de skrevs förra månaden eller för fem år sedan. Och vi ville leverera maskinvarans prestanda och kompatibilitet som våra kunder förväntar sig av Windows 10.

Så med andra ord är det en annan ‘lite’ variant, som Windows 10 S, men en designad för nya enheter med dubbla skärmar och inte som en OS-uppgradering för din dator. Det kommer inte heller att vara begränsat till att köra Store-appar – som Windows 10 S är – heller.

Windows 10X kommer att finnas tillgängligt på dubbla skärmar och hopfällbara enheter från och med hösten 2020.

Om du undrar är det “10X” och inte “10-10”.

0 Shares