Windows 7-användare kommer fortfarande att få uppdateringar av Microsoft Security Essentials när operativsystemet inte har stöd

0 Shares

Windows 7 på nära håll

Det är nu bara några veckor tills Windows 7 inte längre stöds av Microsoft. När den 14 januari 2020 rullar omkring kommer slutdatumet för support att ha nåtts, och Microsoft är angelägen om att människor ska uppgradera till Windows 10 för att undvika att ha osäkra datorer som inte får uppdateringar.

Men inte alla säkerhetsuppdateringar tappas. Efter att ha sagt att Microsoft Security Essentials inte längre skulle få uppdateringar när Windows 7-stödet upphör, har företaget angett att uppdateringar faktiskt kommer att fortsätta att släppas.

Se även:

I FAQ om utökade säkerhetsuppdateringar för Windows 7 hade Microsoft tidigare sagt “din Windows 7-dator kommer inte att skyddas av Microsoft Security Essentials (MSE) efter den 14 januari 2020”. Anledningen till detta var att “den här produkten är unik för Windows 7 och följer samma livscykeldatum för support”.

Men – som OnMSFT noterar – under en AMA-session erbjöd Microsofts Mike Cure lite motsägelsefull information. Kort därefter uppdaterades FAQ och det står nu:

Kommer Microsoft Security Essentials (MSE) att fortsätta att skydda min dator efter supportens slut?

Microsoft Security Essentials (MSE) kommer att fortsätta att få signaturuppdateringar efter 14 januari 2020. MSE-plattformen kommer dock inte längre att uppdateras.

Även om detta inte betyder att Windows 7-användare kommer att få supportuppdateringarna de har fått i så många år, betyder det att Microsoft kommer att fortsätta att erbjuda dem en viss skyddsnivå en stund till.

Bildkredit: Claudio Divizia / Shutterstock

0 Shares