Windows 7-datorer blir svarta

0 Shares

Svärta

Alla som har bestämt sig för att hålla fast vid Windows 7 nu när operativsystemet har nått supportens slut har förmodligen sett varningsskärmens varning som råder dem att det är dags att uppgradera till Windows 10. Men medan denna varning var känd om i förväg, var det några 7 håll-outs rapporterar nu något märkligt inlägg den 14 januari – ett svart skrivbord.

Den sista supportdagen för Windows 7 utfärdade Microsoft en slutlig uppdatering, och det verkar som om den här uppdateringen har orsakat problem med skrivbordsunderlägg.

Se även:

Det finns olika rapporter som dyker upp på sådana som Reddit och Microsofts forum med spekulationer på väg att Microsoft försöker uppmuntra människor att gå bort från Windows 7 genom att döda skrivbordsbilder. Dessa rykten härrör från det faktum att Microsoft tidigare har använt en liknande taktik när den upptäckte att licensierade kopior av Windows används.

Men det verkar som att problemet orsakas av KB4534310 (den senaste månatliga samlade uppdateringen) eller KB4534314 (den enda säkerhetsuppdateringen). Som noterats av registret påverkas dock inte alla skrivbordsbilder. Webbplatsen påpekar: “Problemet verkar drabbas av dem med utsträckt tapet och, mer oroande, verkar det också ha drabbat organisationer med” bakgrundsbild från grupp “-policy”.

För närvarande verkar fixen antingen rulla tillbaka installationen av någon av patcharna eller välja att inte använda en tapet med alternativet Sträckt valt.

Microsoft har ännu inte erkänt detta problem, men mer information kan snart komma från företaget.

0 Shares