Windows 7s död: begravningen är över … vad nu?

0 Shares

Windows 7 grav

Det kan kännas som om det här datumet har gått väldigt länge, men Windows 7-slutet av livet är äntligen här. Om du inte är en företags- eller företagskund som är villig att betala kommer det inte att finnas fler uppdateringar och inget mer support.

Företagets innehållsleveransnätverk Kollective höll en begravning för äldre operativsystem. Dess forskning visar att i USA använder 40 procent av företagen fortfarande Windows 7, medan siffran i Storbritannien ligger på 66 procent. Kollective varnar för att det är farligt att hålla fast vid Windows 7 och beskriver vad håll-outs måste tänka på.

Se även:

Kollective konstaterar att varje återstående Windows 7-enhet är ett potentiellt mål för hackare, ransomware och cyberattacker, säger att det finns tre potentiella vägar för företag och företag att gå ner – det allra värsta fortsätter att använda Windows 7 efter slutet av liv.

Det andra alternativet är att betala för utökat stöd. Microsoft kommer att fortsätta att stödja Windows 7 i upp till tre år för dem som är villiga att betala. Men för företag med stort antal datorer kan detta bli astronomiskt dyrt över tiden.

Kollective undersöker att över hälften av företagen ännu inte har slutfört migrationen, och detta kan visa sig vara farligt. Naturligtvis är inte Collective intresse för att migrera företag och företag till Windows 10 inte helt altruistiskt – företaget har en lösning att sälja. Det erbjuder ett programvarudefinierat Enterprise Content Delivery Network (SD ECDN) som det säger kan hjälpa till att dramatiskt förenkla och påskynda lanseringen av Windows 10.

Kollective förklarar:

Kollective for ConfigMgr som utnyttjar den kraftfulla Kollective ECDN-agentens intelligenta nätverkande peering fördelar jämnt bandbredd för att säkerställa snabb leverans av OS-uppdateringar och viktiga säkerhetsuppdateringar. Ju större antal kamrater över ett komplext distribuerat företag, desto effektivare blir innehållsleverans – vilket gör till och med äldre hårdvara till intelligenta enheter.

Med Kollective for ConfigMgr kan ditt företag maximera hastigheten för mjukvarudistribution, effektivisera Windows 10-migrering och framtida bevis mot ökande uppdateringar. Allt detta kan uppnås utan en kostsam översyn av organisationens IT- och nätverksinfrastruktur. Migrera till Windows 10 på några dagar med Kollective for ConfigMgr.

Detta är inte det enda företaget som försöker tjäna pengar på Windows 7. Laplink började nyligen erbjuda sitt Windows 7 Migration Kit till ett reducerat pris också i hopp om att Windows 7 stragglers kommer att lämna över lite pengar i panik för att komma ifrån ett operativsystem som inte stöds.

Bildkredit: Kollektiv

0 Shares