Windows-chefen Terry Myerson lämnar Microsoft som en del av en stor omskakning

0 Shares

Terry Myerson, vice verkställande direktör för Windows, lämnar Microsoft “under de kommande månaderna”. Myerson har varit på Microsoft i 21 år och har varit involverad i Windows Phone-, Windows 10-, Xbox One- och Surface-enheter.

Hans avgång är en del av en stor omorganisation hos Microsoft där Rajesh Jha, den verkställande direktören för Microsoft Office-produkter, utökar sitt ansvar för att ta över Myersons roll och Panos Panay fungerar som företagets produktchef.

I ett e-postmeddelande till personalen berättade Microsofts vd Satya Nadella om Myersons avgång och sa: “Hans starka bidrag till Microsoft under 21 år från att leda Exchange till ledande Windows 10 lämnar ett verkligt arv. Jag vill tacka Terry för hans ledarskap i mitt team och över Microsoft. “

Du kan läsa hela e-postmeddelandet till anställda längst ner i den här berättelsen.

Myerson har skrivit ett inlägg på LinkedIn om flytten och täcker sin historia på Microsoft. Han beskriver också vad han säger är de tre lektionerna han lärde sig under sin tid som ledare för Windows-teamet. Dom är:

    Teknik kan verkligen ge människor möjlighet att göra stora saker. Även om det bara låter som en ljudbit, har jag känt det de senaste åren på nya och meningsfulla sätt, vilket gör mig till en riktig optimist om vår framtid. Bland så många andra saker har Windows varit en plattform för att överväga grundläggande mänsklig kreativitet, hur studenter kommer att lära sig i framtiden, hur kirurger kan fungera i framtiden och hur människor som är blinda kan använda sin enhet utan skärm.

    Definiera i stort vem som är med i ditt team. Passionen, engagemanget och ren glans hos människorna i Microsoft har hållit mig inspirerad i 21 år. Jag är så stolt över de lag jag har haft äran att leda. Windows har lärt mig att uppskatta att några av mina bästa lagkamrater är hos andra företag som Intel, Dell, HP, Lenovo, Asus, Acer, AMD, Qualcomm, Samsung, Best Buy, Adobe, Autodesk, Activision, Electronic Arts och så många andra. Vi har arbetat tillsammans för att föra branschen framåt och skapa möjligheter för så många på vägen.

    Ha kul med det. Min Microsoft-resa har inkluderat några utmanande dagar, men jag minns dem knappt. När jag tittar på en fotosamling idag ser jag så många självförnekande ögonblick där våra ledare har haft riktigt kul. Jag har klätt mig ut som Big Bird, en clown (några gånger), Captain Kirk (två gånger) och Santa. Jag har kastats i en sjö (några gånger). Jag har klätt mig som Braveheart’s William Wallace och kört en levande häst i ett lagmöte (en gång). Jag har skrattat så hårt att jag har gråtit (många gånger). Jag kommer att värna om dessa minnen av rent kul med teamet lika mycket som allt annat jag tar bort från mina 21 år på Microsoft.

Myersons avgång kommer att vara en stor förlust för Microsoft, men det är uppenbart att Satya Nadella vill skaka upp saker, och det kommer att bli intressant att se vad framtiden kommer för Windows 10.

Nadellas fullständiga e-postmeddelande till personalen förklarar de förändringar som görs i hela företaget:

Från: Satya Nadella
Skickat: Torsdagen den 29 mars 2018 07:29
Till: Microsoft – Alla anställda; Alla anställda i MS Store FTE
Ämne: Omfatta vår framtid: Intelligent Cloud och Intelligent Edge

Team,

Idag tillkännager jag bildandet av två nya teknikteam för att påskynda vår innovation och bättre tillgodose våra kunders och partners behov långt in i framtiden.

Under det senaste året har vi delat vår vision för hur det intelligenta molnet och den intelligenta kanten kommer att forma nästa fas av innovation. För det första är databehandling mer kraftfull och allestädes närvarande från molnet till kanten. För det andra utvecklas AI-kapaciteter snabbt över perception och kognition som drivs av data och kunskap om världen. För det tredje samlas fysiska och virtuella världar för att skapa rikare upplevelser som förstår sammanhanget kring människor, de saker de använder, de platser de åker och deras aktiviteter och relationer.

Dessa tekniska förändringar utgör en enorm möjlighet för våra kunder, våra partners – alla. Med all den här nya tekniken och möjligheterna kommer ett ansvar att se till att teknikens fördelar når människor bredare i hela samhället. Det kräver också att de tekniker vi skapar litar på individer och organisationer som använder dem.

Dagens tillkännagivande gör det möjligt för oss att öka denna möjlighet och ansvar inom alla våra lösningsområden.

Med förändring kommer övergång, och en övergång vi har planerat för är att Terry Myerson fortsätter sitt nästa kapitel utanför Microsoft. Terry har hjälpt mig att nå den nya organisationsstrukturen och jag uppskattar hans ledarskap och insikt när vi har arbetat igenom möjligheten som ligger framför oss. Under de senaste åren har Terry och WDG-teamet förvandlat Windows för att skapa ett säkert, alltid uppdaterad, modernt operativsystem. Hans starka bidrag till Microsoft under 21 år från att leda Exchange till ledande Windows 10 lämnar ett verkligt arv. Jag vill tacka Terry för hans ledarskap i mitt team och i Microsoft. Han kommer att arbeta med mig på övergången under de kommande månaderna.

Framåt kommer Rajesh Jha att utöka sitt befintliga ansvar för att leda ett nytt team fokuserat på Experiences & Devices. Syftet med detta team är att införa en samlande produktetos över våra slutanvändares erfarenheter och enheter. Datorupplevelser utvecklas till att omfatta flera sinnen och är inte längre bundna till en enhet åt gången utan sträcker sig alltmer många när vi flyttar hemifrån till jobbet och på språng. Dessa moderna behov, vanor och förväntningar hos våra kunder motiverar oss att föra Windows, Office och tredjepartsapplikationer och enheter till en mer sammanhängande Microsoft 365-upplevelse. För att främja denna vision gör vi följande ledarskapsförändringar:

Enheter: Panos Panay kommer nu att fungera som vår Chief Product Officer och kommer att leda vår enhetsvision och främja vår produktetos över hårdvaru- och programvarugränser för våra förstapartsenheter, samtidigt som det skapar nya kategorier och möjligheter för hela ekosystemet. Han kommer att vara den viktigaste ledaren som säkerställer topp-till-slut-enheter affärsutförande. Windows: Joe Belfiore fortsätter att leda våra Windows-upplevelser och kommer att driva Windows-innovation i partnerskap med datorns och enhetens ekosystem. Framtiden för Windows är ljus när vi fortsätter att förnya över nya scenarier och enhetsformfaktorer och djupare ansluter till våra Microsoft 365-erbjudanden. Joe kommer att dela mer om Windows-färdplanen på Build. Nya erfarenheter och teknik: Kudo Tsunoda kommer att fortsätta att leda detta team för att definiera hur vi engagerar användare med värdefulla upplevelser för att hjälpa dem att uppnå mer. Enterprise Mobility and Management: Brad Anderson kommer att fortsätta att leda våra Windows Enterprise-implementerings- och hanteringsinsatser med ännu stramare anpassning över Microsoft 365 och kommer att samarbeta nära med EMS-team inom Cloud + AI-plattformen.

För det andra kommer Scott Guthrie att utöka sitt befintliga ansvar för att leda ett nytt team med fokus på Cloud + AI-plattformen. Syftet med detta team är att driva plattformssammanhang och övertygande värde över alla lager i tech stacken, med början med det distribuerade datavävet (moln och kant) till AI (infrastruktur, driftstider, ramar, verktyg och tjänster på högre nivå kring perception, kunskap och kognition). För att underlätta dessa nya funktioner gör vi följande ledarskapsändringar:

Azure: Jason Zander befordras till vice VD, Azure, och kommer att leda detta team. Windows-plattformsteamet som leds av Harv Bhela, Henry Sanders och Michael Fortin kommer att gå med i Jason’s team. Windows-plattformen är redan en viktig del av Azure över både molnet och kanten, och detta skift gör det möjligt för oss att påskynda våra ansträngningar att bygga en enhetlig distribuerad datainfrastruktur och applikationsmodell. Roanne Sones kommer att fortsätta att leda vårt tekniska engagemang med OEM, ODM och kiselleverantörer, och hennes team kommer också att ansluta sig till Jason team.

Affärs-AI: Kundtjänst-, marknadsförings- och försäljningsinsiktsteamet, som tidigare leddes av Gurdeep Singh Pall, kommer att gå med i James Phillips ‘Business Applications Group. Jag är tacksam för Gurdeeps ledarskap när det gäller att bygga dessa nya AI-lösningar som kommer att hjälpa till att differentiera Microsoft inom detta område. Detta är ett anmärkningsvärt exempel på att ta forskningsgenombrott för att starta nya produktinsatser baserade på kundernas behov och sedan integrera dem. Universal Store and Commerce Platform: Eric Lockard och hans team kommer också att gå med i Cloud + AI Platform-teamet för att både hjälpa till med vår egen digitala omvandling och lägga till nya funktioner i vårt affärsapplikationsarbete. AI Perception & Mixed Reality (MR): Alex Kipman kommer att leda detta nya team, som samlar alla våra tal, visioner, MR och ytterligare uppfattningsförmåga i ett team. Detta team kommer att fortsätta bygga förstapartsprodukter och de centrala molntjänsterna för byggstenar för tredje part på Azure. XD Huang, Yu-Ting Kuo och deras team kommer att gå med i denna grupp, liksom Gurdeeps Ambient Intelligence-team. Alex och teamet kommer att ta vägledning om alla AI-relaterade områden från Harry Shum och arbeta mycket nära med AI + Research (AI + R). AI Cognitive Services & Platform: Eric Boyd kommer att leda detta nya team och driva vår AI-plattform, AI Fundamentals, Azure ML, AI Tools och Cognitive Services. Joseph Sirosh och team kommer att gå med i den här nya gruppen. Eric och team kommer att ta vägledning om alla AI-relaterade områden från Harry Shum och arbeta mycket nära med AI + R.

Harry Shum kommer att fortsätta att leda vårt tredje ingenjörsteam, AI + Research, som är avgörande för de viktigaste tekniska framstegen som krävs i alla våra produktteam. När vi etablerade AI + R för nästan två år sedan var vårt primära mål att påskynda antagandet av AI-innovationer från forskning till produkt, och de förändringar vi gör idag speglar våra starka framsteg. Faktum är att jag bara tillbringade tid på TechFest igår och kom iväg inspirerad av alla innovationer och viktigast av allt hur snabbt de tog sig in i våra produkter. Vi kommer att fortsätta driva investeringar i AI + R över forskning och AI-genombrott som är nyckeln till vår långsiktiga framgång.

När vi gör tekniska framsteg måste vi se till att vi gör det på ett ansvarsfullt sätt. För detta ändamål har Harry och Brad Smith inrättat Microsofts kommitté för AI och etik inom teknik och forskning (AETHER), som sammanför ledande ledare från hela företaget för att fokusera på proaktiv utformning av interna policyer och hur man ska svara på specifika frågor på ett ansvarsfullt sätt. . AETHER kommer att se till att vår AI-plattform och erfarenhetsinsatser är djupt grundade i Microsofts kärnvärden och principer och gynnar det bredare samhället. Bland andra steg investerar vi i strategier och verktyg för att upptäcka och hantera fördomar i AI-system och implementera nya krav som fastställs i GDPR. Även om det finns stora möjligheter kommer det att fortsätta att vara ett kännetecken för vårt arbete att se till att vi alltid agerar ansvarsfullt för våra kunder och partners.

För att verkligen få bästa möjliga genomslag från våra ansträngningar måste vi driva oss själva för att överskrida Conways lag. Att ha en djup känsla av kundernas ouppfyllda och oartikulerade behov måste driva vår innovation. Vi kan inte låta några organisatoriska gränser komma i vägen för innovation för våra kunder. Det är därför en kultur för tillväxtstänkande har betydelse. Var och en av oss måste driva på vad teknik kan göra för människor och för vår värld. Det tar mod att fortsätta lära och växa tillsammans – uppmuntra varandras individuella styrkor, bygga mer mångfald och inkludering i våra team och samarbeta som One Microsoft. Det är fantastiskt vad vi har kunnat åstadkomma tillsammans, och ändå tror jag fortfarande att vi befinner oss i de allra första dagarna av vad som är möjligt.

Vi kommer att prata mer om dessa förändringar vid frågor och svar nästa vecka och det viktiga arbetet framöver.

Satya

0 Shares