Windows Defender-fel som skapar tusentals filer på Windows 10-system

0 Shares

Om du har hittat att ditt system har kört oväntat lite lagringsutrymme de senaste dagarna, kan Windows Defender vara skyldig.

Vissa användare rapporterar att felet har lett till att hundratusentals och till och med miljoner filer har genererats av säkerhetsprogramvaran, vilket tar upp gigabyte lagringsutrymme.

Problemet påverkar system som använder Windows Defender som standardsäkerhetslösning och verkar orsakas av motorversion 18100.5. Problemet har enligt uppgift tagits upp 18100.6 och du kan kontrollera vilken version av Defender du kör genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows-säkerhet> Öppna Windows-säkerhet> Inställningar> Om.

Filerna lagras i C: ProgramData Microsoft Windows Defender Scans History Store så du bör kolla där för att se om du har problemet.

Användare på Microsofts svar har diskuterat problemet med att en person rapporterar att 4 miljoner filer – som väger mer än 11 ​​GB – genererades över natten på sina Windows Server 2019-skivor. Andra Windows Server-versioner har påverkats på liknande sätt.

Ett antal användare rapporterar också att de kör Sophos, så det är möjligt att det kan bidra till problemet.

Över på Ghacks såg ett testsystem som kör Windows 10 version 20H2 över 10 800 filer skapade över natten.

Bortsett från att uppdatera Defender är den andra lösningen att ta bort filerna och stänga av realtidsskydd, men det kan naturligtvis lämna ditt system sårbart under tiden.

Fotokredit: pathdoc / Shutterstock

0 Shares