Windows Insiders rapporterade Windows 10-borttagningsproblemet till Microsoft för månader sedan

0 Shares

Syftet med Windows Insider-programmet är att låta användare testa versioner av Windows före version 10 månader i förväg, så att de kan testa nya funktioner och rapportera problem.

I teorin betyder det att när en ny uppdatering av Windows 10-funktionen rullar ut för allmänheten, borde alla större buggar ha blivit klämda. Tyvärr är det ofta inte fallet, och ibland gör riktigt dåliga buggar – som användarnas personuppgifter raderas av uppdateringen – genom testprocessen. När något som detta händer är det lätt att tro att problemet helt enkelt inte hämtats av Insiders, men det är faktiskt inte fallet.

SE ÄVEN:

Problemet med att foton och dokument raderades av uppdateringen från oktober 2018 – aka Redstone 5 – identifierades och rapporterades till Microsoft via Feedback Hub för flera månader sedan av flera Insiders, men behandlades inte.

Varför?

Förmodligen missades rapporterna i bullret som är Feedback Hub, fick inte tillräckligt med uppröstningar för att registrera sig, eller så kunde problemet inte replikeras i Microsoft-testning och ansågs därför vara för lågt prioriterat för att oroa sig för.

Oavsett anledningen till att detta problem gjorde det genom att testa utan att åtgärdas, ifrågasätter det åter Microsofts strategi att släppa två stora funktionsuppdateringar per år. Att spendera sex månader på att bygga en ny uppdatering och sedan låta testare få chansen att göra det genom sina steg under det följande halvåret skulle sannolikt förhindra stora problem som detta.

Windows 10 finns på 700 miljoner enheter nu, så det är inte orimligt att förvänta sig att Microsoft ska börja behandla det som ett stabilt operativsystem, snarare än ett rullande betatest.

Bildkredit: pathdoc / Shutterstock

0 Shares