Windows-läckagesajt BuildFeed stängs

0 Shares

Windows 10 - Gör fantastiska saker

Efter fem år med läckande information om icke-släppta Windows-byggnader har BuildFeed hållit käften.

Under helgen publicerade webbplatsen en massa byggnummer inklusive referenser till onecore och shell_devices_foldable. Men det kommer inga fler läckor från BuildFeed. Citerar “omfattande interna tryck och yttre tryck”, sa grundaren Thomas Hounsell att han har avslutat sitt projekt med omedelbar verkan.

Se även:

Det har spekulerats mycket i webbplatsens plötsliga försvinnande, men Hounsell insisterar på att Microsoft inte är direkt ansvarig. Han betonar: “Microsoft har inte och som aldrig utfärdat en Cease & Desist to BuildFeed. De har aldrig uttryckligen begärt att webbplatsen har tagits bort. De har aldrig (direkt) frågat mig för att avslöja källorna för webbplatsen. De har spelat sin hand alldeles för bra för att böja sig för en sådan rörig och klumpig taktik.

I ett adjömeddelande med titeln “Checka ut” förklarar Hounsell lite om nedläggningen:

När jag startade BuildFeed för över fem år sedan förväntade jag mig aldrig att det skulle växa så stort och så utbrett som det har varit. Jag har inte varit delaktig i den dagliga driften av BuildFeed på över två år nu. Jag lämnade det i händerna på några pålitliga vänner, och jag och användarna av webbplatsen är skyldiga dessa män. Utan dem skulle denna dag ha kommit för en tid sedan.

Du har nog lagt märke till att några funky build-strängar dyker upp på BuildFeed nyligen. Det beror på att en Microsoft-anställd publicerade dem på BuildFeed. För de intresserade, bry dig inte om att komma till mig. Jag har inga IP-loggar, jag har ingen insikt om vad vår gemensamma vän har gjort. Kan du ta reda på vem det är? Visst, titta bara på Twitter och se vem som publicerade byggtaggar före BuildFeed. Han har inte varit fjärrstyrd och han delade ut strängarna till många andra innan BuildFeed accepterade dem.

Den långsiktiga framtiden för BuildFeed har varit i tvivel under en tid, men händelser under de senaste dagarna har löst saker i mitt sinne. Med tanke på omfattande interna påtryckningar och externa påtryckningar (och ja, Microsoft är en av de obevekliga och ständigt närvarande externa påfrestningarna), har jag inte kunnat förbinda mig att köra BuildFeed på de principer den grundades på. Mot bakgrund av detta har jag fattat beslutet att säga upp BuildFeed med omedelbar verkan. Sanningen är att om inte det var mina misslyckanden, skulle denna dag inte ha kommit; och om det inte var för tredjeparts ihållande aktiviteter att tvinga oss offline, skulle denna dag inte heller ha kommit.

De goda nyheterna för dig är att vad Tom ger, kan Tom inte alltid ta bort. Du har källkoden, säker på GitLab. Dessutom, eftersom många människor har bidragit till databasen över byggsträngar genom åren, skulle jag skämmas lite för att ta bort det, så här är den databasen dumpad i en JSON-fil. Jag skulle uppmuntra vem som helst att ta upp utmaningen och fortsätta den önskan jag hade för många år sedan, att skapa en verkligt auktoritär bygglista.

Efter felaktig rapportering om nedläggningen publicerade Hounsell ett tillägg där han insisterade på att Microsoft inte hade försökt stänga webbplatsen. Han säger också:

Tidpunkten för denna stängning har allt att göra med de interna påtryckningarna jag nämnde och inget att göra med de yttre påfrestningarna som Microsoft. Om Microsoft inte satte någon press på BuildFeed, tvivlar jag på att det skulle finnas ett problem, men det är också sant att om jag inte hade gjort några misstag tidigare, skulle det vara lite eller inget internt tryck och vi skulle inte vilja stänga antingen. I slutändan är det inre trycket i slutändan den avgörande faktorn. De av er som känner mig, vet att jag inte är en som bara accepterar någon annans order, även om de kommer från ett stort multinationellt företag. Det har emellertid en stund varit en fråga om “När” snarare än “Om” för BuildFeeds stängning, och jag kommer att erkänna att denna incident bara gjorde saker och ting till en topp. Till slut kände jag att det var bättre att hoppa snarare än att bli knuffad och gå före saker innan externa faktorer började fatta beslut för mig.

Bildkredit: Lazaros Papandreou / Shutterstock

0 Shares