Windows Notepad återvänder till Microsoft Store med nya funktioner

0 Shares

Anteckningsblock

Det är en av de mest grundläggande komponenterna i Windows, men också en av de mest älskade och mest användbara. Notepad har varit med oss ​​i årtionden, och nu har det hittat ett nytt hem i Microsoft Store.

Det här är inte första gången appen dyker upp i Microsoft Store. Ursprungligen tillkännagavs i augusti förra året, Notepad dök upp ett tag innan den försvann. Nu är det tillbaka och det är bättre än någonsin med en mängd nya funktioner.

Se även:

Medan det fortfarande är en no-nonsense, no frills app, har Notepad kommit långt i sina 30 år av existens. Microsoft fakturerar det som en app som du kan använda för att “visa, redigera och söka igenom klartextdokument och källkodsfiler direkt”, och det kan användas för detta och så mycket mer. Microsofts beslut att lägga till appen i sin butik kom efter att företaget gjorde det möjligt för människor att avinstallera Notepad från Windows 10.

Om du inte har undersökt Notepad på ett tag har det skett ett antal förändringar som du kanske inte känner till:

Wrap-around hitta / byt ut: Vi har gjort betydande förbättringar för att hitta / ersätta upplevelsen i Anteckningar. Vi har lagt till alternativet att söka / byta ut i sökdialogrutan och Anteckningar kommer nu ihåg tidigare angivna värden och kryssrutorna och fyller i dem automatiskt nästa gång du öppnar sökdialogrutan. När du dessutom har markerat text och öppnat sökdialogrutan kommer vi automatiskt att fylla i sökfältet med den markerade texten.

Textzoomning: Vi har lagt till alternativ för att göra det snabbt och enkelt att zooma text i Anteckningar. Det finns ett nytt menyalternativ under Visa> Zooma för att ändra zoomnivå och vi visar den aktuella zoomnivån i statusfältet. Du kan också använda Ctrl + Plus, Ctrl + Minus och Ctrl + MouseWheel för att zooma in och ut och använda Ctrl + 0 för att återställa zoomnivån till standard.

Radnummer med ordomslag: En lång utestående begäran har varit att lägga till möjligheten att visa rad- och kolumnnummer när ordomslag är aktiverat. Detta är nu möjligt i Anteckningar och vi har gjort statusfältet synligt som standard. Du kan fortfarande stänga av statusfältet i menyn Visa.

Andra förbättringar:

Vi har förbättrat prestanda när vi öppnar stora filer i Anteckningar. Anteckningar stöder nu Ctrl + Backspace för att radera föregående ord. Piltangenterna avmarkerar nu korrekt text först och flyttar sedan markören. När du sparar en fil i Anteckningar återställs inte rad- och kolumnnumret till 1. Anteckningar visar nu korrekt linjer som inte passar helt på skärmen.

Om du vill installera Microsoft Store-versionen av Windows Notepad kan du ta den här. För att kunna använda appen måste du köra Windows 10 version 19541.0 eller senare.

0 Shares