Windows Phone 8.1 recension

0 Shares

Den stora nya funktionen i 8.1 är en sammanslagning av de bästa funktionerna från iOS och Android. Cortana är en personlig assistent som syftar till att lära sig om dig och dina vanor, och anpassa sina svar därefter, med resultat som förbättras över tiden. Microsoft hävdar att Cortana är resultatet av en forskningsinsats som började redan 2009 och använder företagets rika brunn av företags- och sökdata (för att inte tala om Halo-licensen).

Och på det hela taget fungerar det bra – det gör det åtminstone när du upptäcker hur du aktiverar det. Vi var tvungna att ändra våra Lumia 1020s region- och språkinställningar till USA och starta om innan Cortana-ikonen skulle visas i appmenyn.

Producera Cortana-ikonen för första gången och du startar i en inställningsrutin som låter dig ställa in tjänsten enligt dina intressen och dagliga rutin – som sådan liknar den Google Now, med alternativ för sport, rubriknyheter , matställen, vädret och en reseplanerare.

Likheten med Now fortsätter med målsidan som hälsar dig när du är klar med installationen – en stapel information som innehåller nyheter, dina möten och kartor för alla förestående resor.

Knacka på mikrofonikonen längst ner till höger på målsidan och du är intresserad av Cortanas röstassistent. Eftersom det officiellt är endast USA för tillfället, var vi tvungna att temperera alla domar om dess prestanda med vetskapen om att det kan snubbla på våra mjuka engelska toner. Men även med den förbehållet verkade det lika exakt som Googles röstigenkänning (vilket verkligen är högt beröm). Och konstigt nog verkade det lyckligare att erkänna det engelska engelska uttalet av mobile (‘mow-gile’) än det amerikanska (‘moh-bil’). Gissa.

Microsoft är tydligt hausse om Cortanas möjligheter. Om du trycker på din Lumias sökknapp startar den rakt in i röstigenkänning, som sedan glider in på Cortana-målsidan om du rullar uppåt (jämför detta med Google Now, som startar först på målsidan).

Förvänta dig att Cortana kommer att landa på din Windows Phone i slutet av 2014, vid vilken tid – om rykten är sanna – kommer det också att finnas en Cortana Notebook online som låter dig styra hur mycket information som delas med programmet.

LÄS MER: Apple CarPlay placerar Siri på din instrumentpanel

0 Shares