Windows XP 2018 Edition är det operativsystem som Microsoft borde göra

0 Shares

Trots att Microsoft slutar stöd för Windows XP redan 2014, används det fortfarande runt om i världen. De senaste användningsuppgifterna från NetMarketShare ger vintage OS en anständig 6,13 procent andel av marknaden, och det finns fortfarande i många företag.

OS uppträdde först för 17 år sedan och det slutliga servicepaketet (SP3) kom ut för ett decennium sedan. Jämfört med Windows 10 ser XP nu otroligt daterat ut och saknar många av de moderna funktionerna vi tar för givet. Men tänk om Microsoft uppdaterade det?

YouTuber Kamer Kaan Avdan, som tidigare har skapat konceptvideor för Windows 11, iOS 12 och Android 9.0, har svaret med en ny video som visar sin vision om Windows XP 2018 Edition.

Videon ger XP en Fluent Design-makeover med transparenseffekter och böjda hörn, samtidigt som man behåller operativsystemets ursprungliga färgschema.

Start-menyn blandar XP-design med Windows 10, inklusive live-brickor, och det ser fantastiskt ut. Införandet av tidslinjen är också en inspirerad touch.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Videon innehåller också några klipp av XPs originaldesign så att du kan jämföra den med den föreställda versionen.

Jag är inte säker på att Rover, den tecknade sökföljaren från XP som ursprungligen debuterade i Microsoft Bob, borde inkluderas i uppdateringen, men det är ungefär mitt enda problem med detta koncept.

Hur som helst, titta på videon nedan och dela dina tankar om det i kommentarerna. Skulle du byta från Windows 10 till Windows XP 2018 Edition?

0 Shares