Winget: Microsoft uppdaterar Windows 10: s Linux-stil pakethanterare för att möjliggöra borttagning av programvara

0 Shares

Microsofts byggnadslogotyp

Microsoft har lanserat en ny förhandsversion av Winget Windows 10. Winget är inspirerad av AppGet och är en Linux-pakethanterare som möjliggör kommandoradsstyrning av programvara.

Med den senaste versionen, Winget 0.3, har Microsoft lagt till ett antal nya funktioner i verktyget, inklusive möjligheten att använda den för att avinstallera programvara. Även om detta sannolikt inte kommer att fresta majoriteten av människor från att använda Inställningar eller Kontrollpanelen, är det extremt praktiskt för alla som vill avinstallera programvara med skript.

Se även:

Winget har kommit långt sedan Microsoft introducerade verktyget förra året, och nya funktioner är tillgängliga att testa i den senaste förhandsversionen. Den senaste versionen visar tillägget av “list” -alternativet som kan användas för att visa listor över allt som är installerat på ett system, förutom “avinstallera” som kan användas för att ta bort oönskade objekt. Kommandot som behövs är:

avinstallera winget [app name]

Men som Bleeping Computer förklarar, även om den senaste Winget-versionen innehåller dessa nya funktioner, är de experimentella och måste därför aktiveras manuellt. För att göra detta måste du redigera JSON-inställningsfilen och lägga till följande rader i avsnittet “experimentalFeatures”:

“lista”: sant,

“avinstallera”: sant,

Du kan ladda ner den senaste förhandsversionen av Winget från GitHub. Det är också möjligt att hämta programvaran från Microsoft Store om du är en del av Insider-programmet.

Bildkredit: Eric Glenn / Shutterstock

0 Shares